10 chestii de facut in trafic, nu fi prost, foloseste timpul ala cu cap

10 chestii de facut in trafic, nu fi prost, foloseste timpul ala cu cap

Toata lumea sta in trafic, mai ales in Bucuresti. Ma rog, toata lumea care are masina sau merge cu ratb-ul. Eu ma deplasez cu metroul, deci nu stau in trafic.

Ar putea cate unii sa renunte la masina? Dap dar n-o fac. De ce? Ca sunt prea lenesi sau i-o fi facut ma-sa in masina. Dovada ca se poate si fara exista, acum vreo cativa ani, au fost troiane foarte mari si nu s-a dezapezit peste tot. Au mers oamenii cu metroul si s-a putut.

Nu despre asta era vorba insa, daca tot stai in trafic, foloseste timpul ala intr-un mod profitabil. Uite, ia exemplu de la tipii de mai jos, in loc sa se injure si sa se sicaneze, au concurat cinstit pentru un loc in trafic.

Having fun in rush hour traffic. 

Nu e mai interesant asa? Eu zic ca e mai fun.

Ce ai mai putea sa faci in trafic in loc sa te enervezi?

Pai sa vedem:

  • alarma falsa pe waze – pune si tu alerte pe stradute, daca faci asa suficient timp, vor fi evitate apoi de oameni si le gasesti libere. Eventual vorbeste cu vecinii de bloc/cartier sa faceti la fel
  • taie-ti unghiile cat stai la semafor, le poti arunca apoi pe geam daca te supara vreunul
  • inregistreaza-ti gandurile daca esti singur in masina, exprima ce gandesti si vezi ce iese mai incolo
  • suna un alt prieten care e in trafic si vezi la el cum e – cum fac taximetristii
  • memoreaza 5 numere de inmatriculare si incearca sa vezi cat timp le retii
  • noteaza ora la care ai plecat si vezi cat faci pana unde trebuie sa ajungi. Pleaca la ore diferite si vezi daca sunt diferente
  • daca te sicaneaza careva, incearca sa-l injuri intr-un mod inventiv „mortii ma-tii” e depasit. Incearca sa-ti depasesti conditia daca de exemplu ia vreunul vreun viraj prea aproape de tine striga-i „Bah, ai brate de T-rex si vedere de nonagenar?”
  • daca e coada mare pana la semafor, intra pe linia de tramvai dar fii dragut, opreste in statie si ia 2-3 calatori. Daca te opreste politia, poti sa zici ca esti vatman si ca ai gresit obiectul muncii.
  • fara misto, in loc sa asculti muzica, pune-ti un audiobook, ceva ce-ti place tie. Poti astfel sa castigi timp „citind” ceva in timp ce mergi spre job
  • planifica-ti activitatile pentru ziua respectiva, astfel incat, cand ajungi la job sa stii exact de unde sa incepi.

Tu ce faci in trafic?


Sursa imagine: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *