(A) Cea mai buna apa de gura

(A) Cea mai buna apa de gura

Care-i cea mai buna apa de gura? Tuica! Glumesc, ma gandesc insa ca daca ma duc pe la tara si fac un sondaj de opinie sigur obtin raspunsuri de genul asta.

Apa de gura este un produs de igiena orala care inca nu cred ca a intrat asa in „cultura” noastra romaneasca. Ma rog, sunt desigur persoane care nu folosesc nici periuta si pasta de dinti, ce sa mai vorbim de apa de gura, desi ar trebui.

Ce este apa de gura?

Pai este un produs concentrat, un lichid ce ajuta la clatirea cavitatii bucale. Are mai multe efecte, cum ar fi eliminarea resturilor alimentare, improspatarea respiratiei, dar si protejarea smaltului si prevenirea aparitiei cariilor. Este un produs complementar periutei si pastei de dinti dar are insa avantajul ca poate ajunge in locuri in care periuta n-ar putea sa ajunga niciodata.

Cum alegi o apa de gura?

Ca de obicei, nu e usor sa alegi un astfel de produs. Cea mai buna apa de gura ar trebui sa aiba mai multe caracteristici.

Este important sa te hotarasti mai intai ce tip de apa alegi. In functie de scopul tau, de ce vrei sa obtii, poti alege doua tipuri de apa. Un tip ce te ajuta la eliminarea halitozei, reimprospatarea respiratiei samd si celalalt tip, cu scop medicinal, terapeutic. Exista apa de gura ce te poate ajuta sa lupti impotrivi gingivitei, a placii bacteriene, a securizarii smaltului samd.

Apoi, ar trebui sa fii atent la formula. Sunt produse ce au la baza ingrediente naturale dar sunt si produse sintetice, depinde de tine ce vrei sa alegi.

Evident, apa de gura ar trebui sa ajute, nu sa-ti provoace alte probleme asa ca este important sa fii atent la ce scrie pe eticheta si sa o folosesti intocmai. De exemplu, apa de gura nu prea este recomandata copiilor si femeilor.

Mai sunt desigur si alte criterii de luat in calcul. De exemplu, conteaza si durata, cat timp tine efectul? Sau cat poti folosi maxim pe zi? Este sau nu recomandata pe perioade lungi de timp? Contine alcool sau este fara?

Si asa mai departe. Desigur, este important sa protejam si dantura copiilor nostri, sau mai degraba, mai ales pe a lor. Ca atare, exista apa de gura si pentru copii dar este un produs special creat pentru ei. Ideea este sa nu le dati produse pentru adulti. Nu de alta dar n-ar fi chiar ok sa le dati de exemplu un produs care sa contina alcool.

Sursa imagini: pexels.com si https://recomandari-specialisti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *