Amenzi mai mici pentru pensionari! De ce, e infractiunea mai mica sau cineva s-a prins ca ei voteaza?

Posted by

Conform digi24, cineva isi doreste ca dom’le, pensionarii sa plateasca amenzi mai mici. Articolul integral aici.

A, desigur, este vorba despre amenzile din trafic, nu despre orice amenda, inca.

Sunt o gramada de chestii de comentat aici.

#de ce vor amenzi mai mici si de ce pentru pensionari?

Este o dovada ca alesii au inima? Nu, este o dovada ca alesii au minte. Cineva s-a prins care este bazinul de votare. Stati linistiti, suntem in 2018, nu va inchipuiti ca lucrurile se fac la misto. In ziua de azi, datele cantaresc mult mai mult decat greutatea lor in aur.

Fiecare firma face tot felul de analize si strategii, pe baza comportamentului consumatorilor. Cu siguranta cineva a analizat si a observat ca pensionarii sunt cei care reprezinta probabil bazinul votantilor.

Nu ma crezi? Na de aici, statistica oficiala de la BEC. Ia vezi, care sunt cele doua categorii de varsta cele mai prezente la vot? Pensionarii si viitorii pensionari.

Deci clar, propunerea este una targetata. Ce vor ei? Sa se asigure ca fac ceva pentru publicul tinta.

#si ce e rau in asta?

Ca nu e corect, asta e rau. Inteleg, sa aiba dom’le transport gratuit sau facilitati de genul. Tot respectul, ii iubim si-i respectam. Si mama e pensionara si aia e.

Ce nu e ok este insa sa primeasca amenzi mai mici. De ce sa primeasca amenzi mai mici, ca au mai putini bani? Pai pana mea, infractiunea nu e aceeasi? Adica daca depaseste viteza sau nu da prioritate sau etc., nu e acelasi lucru la el ca la unul de 18 ani?

Mie mi se pare ca e. Daca fumezi iarba la 70 de ani sau la 18, e same shit. Infractiunile sunt infractiuni, inteleg sa fie pedepsite diferit in functie de ce ai facut, logic. Nu inteleg insa sa fie pedepsite in functie de venit, nu e corect. Mai ales in situatia asta, pentru ca e acelasi lucru.

Pensionar, nepensionar, daca ai gresit, ar trebui  sa fii amendat cu cuantumul prevazut in lege. Punct.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *