Cum alegi un scaun bun #p

Posted by

Unde petreci mai mult timp, in pat sau pe scaun? N-am facut un calcul dar cred ca omul modern, cel care din pacate duce o viata de corporatist sedentar petrece foarte  mult timp pe scaun. Poate la fel de  mult ca in pat, pentru ca daca sa zicem ca dormi un 8 ore si la munca stai cam 8 ore din care minim vreo 5-6 le stai pe un scaun.

Daca esti ca mine sa mai butonezi pe un laptop si dupa ce ajungi acasa atunci e clar. In curand sa te uiti in oglinda, ca fundul tau s-ar putea sa aiba forma scaunului si invers.

De aia e important sa ai un scaun cum trebuie, cum ar zice si un gastro-enterolog. Asta pentru ca un scaun prost, te va face sa ai probleme cu coloana in timp.

Ca atare, cand alegi un scaun ai grija sa fie un scaun bine facut. In functie de locul amplasarii scaunului sau scaunelor, conteaza pe langa calitatea materiaelor si design-ul, desigur. In ultima vreme cel putin, eu unul nu mai sunt deloc fun al culorilor inchise, sau ma rog, doar a culorilor inchise. Ca atare, m-am bucurat ca cel putin la birou, in sala de sedinte avem niste scaune fixe  viu colorate, cu materiale de culoare rosie care se potrivesc cu designul si culorile firmei.

Revenind insa la ce ziceam mai sus, cand iti cumperi un scaun, mai ales daca vorbim de un scaun de birou trebuie sa ai mare grija. Sa ai grija sa fie solid, facut din materiale de calitate si rezistente. Nu ai vrea sa te lasi pe spate si sa dai cu capul de podea – eu am patit-o. Apoi daca esti mai dolofan, sa te uiti la specificatii, fiecare scaun este recomandat pentru un anumit numar de kilograme.

Pe langa asta, mai conteaza pentru mine de exemplu, cat de reglabil e scaunul ala? Pe langa inaltime, ce se mai poate regla? Ar fi nice de exemplu daca s-ar mai putea regla si manerele scaunului, daca ar avea si suport pentru ceafa – reglabil si asta si tot asa. Un scaun bun este un scaun ergonomic, care te ajuta sa pastrezi o postura sustenabila pentru coloana ta.

Asa cum stim cu totii, cand stai la calculator, ar trebui sa tii spatele drept, picioarele sa fie cu talpile asezate pe podea, mainile la 90 de grade sprijinite pe birou, iar privirea sa cada undeva deasupra ecranului.

Un scaun trebuie sa te ajute sa poti sa stai in aceasta pozitie, care asa cum ziceam, trebuie sa te ajute sa-ti poti proteja coloana si ochii, sa nu obosesti si pe termen lung, sa-ti pastrezi sanatatea ca pana la urma despre asta vorbim. De asta trebuie sa fie confortabil din toate punctele de vedere si sa fie ok si din punct de vedere medical. Uneori eu stau atat de mult pe scaun (la birou si acasa) incat atunci cand ma ridic, efectiv ma doare fundul de la stat pe scaun. Daca mai ai si dureri de spate, dureri de ochi etc… e clar ca scaunul pe care stai are nevoie de o schimbare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *