De ce atrag răufăcătorii?

De ce atrag răufăcătorii?

Al Capone – toată lumea are o părere bună despre el
Nașul – toată lumea are o părere bună despre el
Lucky Luciano – toată admirația oamenilor
Pablo Escobar – la fel

Mă rog, primii doi nu au legătură cu ultimii totuși cred că se înțelege ideea. Curiozitatea mea era de ce sunt admirați răufăcătorii? N-ar trebui, pentru că boss, oricare din aia de mai sus au omorât oameni. Clar să fie, au omorât, au furat, au șantajat și ce n-au făcut. Dacă nu ei direct, din ordinul lor. Cu toate astea sunt destul de admirați, stimați și respectați. De ce?

Asta e întrebarea. Mă gândesc că răspunsul ține de psihologie. Să fie din cauză că aveau bani, putere, femei? De asta erau invidiați? Probabil că da. Dar nu cred că doar din cauza asta. Cred că explicația e mai simplă de atât, probabil îi invidiem pentru că sunt liberi.

Mă rog, mai liberi ca noi, ca omul de rând, că toți avem șefii noștri. Sunt însă liberi pentru că pot face cam tot ce vor ei. Trec peste lege, într-un fel sau altul fiindcă au învățat pe pielea lor ce înseamnă lege și că înseamnă foarte puțin. Ei au depășit probabil frică, frică de poliție, de pârnaie, rușinea și alte chestii.

Să nu defecăm pe noi. Mai toți am face chestii ilegale sau imorale dacă nu ne-ar fi teamă. Teama de lege, de oprobiul public, de consecințe până la urmă. Însă lor nu le mai este teamă și cred că de asta sunt admirați și toată lumea ar fi vrut să fie în locul lor. Desigur, nimeni nu ar vrea pușcăria și problemele ci ar vrea doar banii, faima, avuția, libertatea.

Sursă imagine: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *