De ce e urat ca femeile fumeaza pe strada?

De ce e urat ca femeile fumeaza pe strada?

Am tot auzit prejudecata asta cam peste tot, atat barbatii si femeile afirma asta. Dom’le, ce sa vezi, e urat sa vezi o femeie fumand pe strada.

De ce e urat sa vezi o femeie fumand pe strada?

Asta nu prea stie nimeni sa spuna. Exista da, aceasta prejudecata cu privire la femei si la fumat. Sunt destui barbati care stramba din nas vazand femei fumand pe strada. Eu n-am facut parte din aceasta categorie, mie mi se pare ca e deopotriva la fel de urat sau de frumos pentru ambele sexe. Nu e mai naspa ca fumeaza ele pe strada decat este ca fumeaza ei.

De-a lungul timpului, m-a mirat insa sa vad ca si femeile au  faza asta.

Ba sunt chiar mai inversunate ca barbatii pe faza asta, ca dom’le sa termine cu tigarile alea pe strada.

Daca discuti insa cu oamenii care sustin asta de ce naspa sa vezi o femeie fumand pe strada, nu vor sti sa-ti explice. Doar ca e urat si ca nu se face. Mi se pare amuzant dar si trist ca oamenii nu se intereseaza si sunt suparat pe chestii sau au pareri dar nu au si argumente.

In cazul de fata, explicatia e simpla. „Uratenia” acestui fapt provine de acum vreo 100 de ani, ceva de genul. Fumatul pe strada, era un gest sau un comportament, cum vrei sa-i spunem asociat exclusiv damelor de companie, prostituatelor.

Logic, ele stateau pe strada sa faca rost de clienti si acolo si fumau, tot pe strada.

Ca atare, in folclor sa zicem asa, a ramas faza asta, ca dom’le e nasol ca o femeie sa fumeze pe strada si n-ar trebui sa se intample asta, ca daca face asta e curva.

E o prejudecata sau o chestie care nu mai e deloc de actualitate din punctul meu de vedere, sa ne intelegem. Gestul in sine e la fel de urat si oamenii ar trebui macar sa se intereseze cu privire la lucrurile cu care nu sunt impacati.

E urat sa nu stii de ce urasti pe cineva sau ceva. Ar trebui sa verifici, sa te interesezi si abia apoi sa-ti dai cu parerea. Risti sa pici de prost daca nu stii ce te deranjeaza si de ce.

Tu, ce zici? E urat sau nu ca o femeie sa fumeze pe strada?


sursa imagine: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *