De ce era mama lui Tom si Jerry neagra si fara cap?


Salutare. Daca in trecut am stabilit ca Olive era bagaboanta, azi ar trebui sa luam in colimator un alt desen animat. Ma rog, nu in sensul ca sunt obligat, doar ca mi se pare interesant. 

Ca unele desene animate erau rasiste, cred ca nu mai e nevoie sa specificam. Tom si Jerry pe de alta parte, nu par rasiste. Mi-au placut mult cand eram copil si ma mai uit si acum din cand in cand. Cand am chef, mai bag un episod de desene sau mai dau de ele pe tv etc. Ce m-a frapat recent, era de ce mama aka stapana lui Tom si Jerry era neagra? Si fara cap? Care o fi fost logica pentru care nu avea cap, ca sa nu le ia fata celor doi?

Apoi, de ce era neagra si nu alba? Si daca era neagra, de ce nu era neagra si buna ci era neagra si avea 60 de ani? Neagra si baba? Personajul ei este unul cliseic si este totusi cumva rasist prin descriere. Prin faptul ca ai impresia ca toate negresele sunt la fel, ca asta. Ma rog. 

E naspa treaba asta, pe de-o parte. Oare ar mai avea voie sa le faca la modul asta astazi? Am mari indoieli, ma gandesc ca nu. Probabil ar trebui sa aiba si o mama europeana, araba, mexicana etc. 

Ca veni vorba, oare din cauza mexicanilor si a orientalilor, negrii sunt priviti ok acum in state? As fi tare curios insa ma gandesc ca e posibil. Cumva se intampla automat, cand apare cineva mai rau ca raul actual, atunci pe ala pe care il considerai rau devine brusc bun.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *