De ce pușcăriașii primesc mai puțini bani pentru muncă?

De ce pușcăriașii primesc mai puțini bani pentru muncă?

Asta mi se pare întrebarea zilei. Mă uitam la un podcast din afară, mai exact era vorba de Joe Rogan, stând-up comedian celebru în USA, genul de om care știe o groază de chestii.

Invitat a fost un alt comediant, de care n-am auzit până acum și anume Dom Irene și făceau mișto cumva pe tema asta, au ajuns aici de la o altă discuție.

Așa mi-a venit întrebarea, de ce oamenii privați de libertate sunt plătiți mult mai puțin ca un om aflat în libertate? Nu mă înțelegeți greșit, Doamne ferește să ajungă cineva acolo, nu le iau apărarea dar nici pur și simplu mi se pare ciudat.

Adică, munca valorează mai mult în funcție de cine e prestată? Ok, înțeleg, dacă vorbim de fotbal da, înțeleg de ce să ia Messi nu știu câte milioane pe sezonă și să nu ia și Tânase de la FCSB la fel. Dar nu înțeleg în cazul ăsta, de ce să fie diferențe?

Munca e muncă și dacă e prestată cum trebuie are aceeași valoare. Adică, un mâner făcut de mine sau de cineva privat de libertate, e la fel de mâner, corect? Atunci de ce este prețuit diferit?

Sursă imagine: pexels.com

2 thoughts on “De ce pușcăriașii primesc mai puțini bani pentru muncă?

  1. În sistemele penitenciare dreptul la muncă este uneori considerat o recompensă.

    • Am inteles, nu m-am gandit la asta, cred ca ai dreptate. Dar produsul mi se pare ca valoreaza la fel de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *