Hai sa invatam AI-ul sa aiba emotii! De ce, ca sa ne omoare cu parere de rau?

Hai sa invatam AI-ul sa aiba emotii! De ce, ca sa ne omoare cu parere de rau?

Ma rog, exagerez, cu titlul ala dar eu nu inteleg ce vor astia. Cine zice ca AI-ul trebuie sa aiba emotiile umane etc.? Este imperios necesar? Eu zic ca nu. Da, poate ar putea avea ceva valente medicale, nu m-am gandit la asta prea mult dar se pare ca nici ei.

Eu inteleg ideea de AI si o sustin. Da, inteligenta artificiala ne-ar putea duce in etapa urmatoare a progresului si a evolutiei. Da, ar putea face chestii pe care noi, oamenii sa nu le putem face. De exemplu un medic ar putea opera cu ajutorul AI si ar fi mult mai ok, pt ca aparatele n-au acel tremurat de mana, operatiile ar fi mult mai safe. Ar putea ajuta la o gramada de aplicatii, inclusiv un AI care exploreaza spatiul si ramane acolo vreo 30 de ani.

Inteleg chestiile astea dar puii mei, de ce trebuie sa aiba cutia de conserve emotii? Nu asta e treaba lui. Treaba lui de robot este sa-si faca treaba, nu trebuie sa reactioneze emotional si nici instinctiv. Astea sunt pentru fiintele vii, sa ne lase pe noi sa faca asta. Treaba lui este sa ne ajute si pentru asta nu trebuie sa aiba emotii.

Ca atare, eu nu inteleg ce vor astia.

Sa terminam si cu prostiile, AI-ul nu trebuie sa picteze, sa cante, sa danseze, sa faca glume sa etc. Ar trebui doar sa ne ajute sa crestem calitatea vietii si atat. Nu e nevoie de mai mult. Nu inteleg ce vor astia sa cloneze omul? De ce cacat sa facem asta, uite unde am adus planeta!

E clar ca nu merge, atunci hai sa nu ne-o ardem prost si sa dam AI-ului ce noi nu avem. Pentru ca daca noi nu suntem in stare sa ajungem mai sus cu ce avem, inseamna ca lipseste ceva.

Ca sa rezum, daca ai o masina dar nu prinde mai mult de 100 km pe ora, ce faci, iti dezvolti o masina care prinde aceeasi viteza? De ce sa faci asta?

Apoi, cu privire la AI-ul emotional, si-a luat careva un aspirator care plange intr-un colt sau ceva de genul? Ce asteptari avem de la masina noastra inteligenta, sa ne duca safe unde avem treaba sau sa planga pe umarul nostru?

Atunci, ce vrem de la AI? Nu are nevoie de emotii ci de matematica. Dar probabil cine face treburi din astea vrea un robotel care sa se uite la telenovele si sa fie pe ciclu o data pe luna nu stiu, sa aiba scurgeri de curent.


sursa imagine: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *