Hip-hop-ul romanesc e de cacat

Hip-hop-ul romanesc e de cacat

Ma las de rap. Nu moare nimeni ca ma las eu de rap, logic, dar sunt mai tentat ca niciodata sa incetez sa mai ascult muzica asta, sau cel putin rap romanesc sau nu stiu, o parte din el.

M-am saturat, prea putina lume face treaba buna dar sunt plini de basini, ca ei sunt artisti dom’le. Nu asta este insa problema, caci eu sunt interesat de muzica, nu de oameni desi am avut ocazia sa aflu cate ceva din culisele rapului romanesc si trust me, nu e placut ce afli.

Nu asta ma supara totusi ci faptul ca m-am saturat de rap dark. De ce trebuie sa se cante doar ego-rap, probleme, social, politic si cate o piesa de dragoste, poate prinde la proaste?

Sunt satul, m-am saturat sa aud rap depresiv, rap agresiv, rap negativ. Ca despre asta e vorba. Lumea cauta subiecte dark si tot felul de chestii de genul asta si eu nu mai vad rostul. Cand eram copil eram prins in jocul asta, mi se parea true, mi se parea ca e ok, ca daaaaa! lumea e rea si viata e grea, ca asa e, ca au dreptate ca plm.

Acum nu mai vad asa. Sunt oameni negativi si se manifesta astfel si pe piese. Sunt piese rele, nu din punct de vedere al tehnicii ci ca vibe si asta mi se pare o muzica periculoasa. Nu mai vreau muzica care sa ma agite si chestii de genul asta, vreau o muzica care sa ma linisteasca si sa ma vindece. Fuck it, eu nu mai vreau muzica „bolnava”, rap pentru sandilai si din astea. Nop. Vreau niste rap normal.

Exista oare si oameni echilibrati in rap, capabil sa dea niste piese pozitive sau macar neutre? Exista, normal, dar ii numeri pe degete. Ei vor ramane in continuare in playlist-ul meu restul fuck them. Ca nu mai vreau muzica care sa ma agite aiurea si sa ma bage in negru si in ganduri negre.

Vreau muzica care sa ma scoata de acolo. Daca muzica vindeca, o vreau pe aia care vindeca, nu pe aia care adanceste rana. Unii ar trebui sa mearga la psiholog si nu in studio si nu mai vreau sa aud frustrarile lor aruncate pe piese ca sa se apere ei de propiile complexe si frustrari.

Am mai zis pe tema asta si altadata dar nu m-am tinut de cuvant. Acum insa, e vremea schimbarilor. De aia prefer sa il ascult pe Nine.


Sursa imagine: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *