„Jandarm care își bate joc de un bătrân” și dacă era bătrîn, ce?

„Jandarm care își bate joc de un bătrân” și dacă era bătrîn, ce?

Urasc din suflet click-bait-ul si se pare ca toata lumea tinde spre asta mai nou.

Vezi si clipul de aici. Daca n-ai chef sa te uiti, iti explic eu pe scurt: un domn ce pare mai in varsta, vrea sa intre la un meci si un jandarm nu il lasa din varii motive. Care e problema? Modul cum jandarmul ii vorbeste domnului respectiv.

Ok, noi nu stim ce s-a intamplat acolo. Fiind postat de cineva din galeriile de fotbal din cate mi-am dat seama, isi poate pierde un pic din credibilitate. Sa fim serios, in galerii nu prea se duc virgine neprihanite.

Nu stim nici daca a fost trunchiat filmuletul si nici care sunt motivele care l-au determinat pe jandarm sa nu-l lase pe acel domn sa intre la meci. Poate respectivul cetatean era baut, poate fusese recalcitrant, naiba stie.

Deci situatia rezumata pe scurt este urmatoarea: avem un jandarm in exercitiul functiunii si un cetatean cu bilet. Jandarmul nu-l lasa pe cetatean sa intre pe stadion, din motive stiute de el.

Ok, probabil avea acest drept.

Ce e aiurea la situatia de fata?

Modul cum jandarmul ii vorbeste cetateanului. Il ia peste picior in loc sa-i explice frumos de ce nu vrea sa-l lase pe stadion, conform caror legi si pentru ce motiv. In schimb, il ironizeaza pe undeva facandu-l inteligent si cult. Halal comportament.

Ce nu e ok la clip?

Titlul filmuletului. Asa si daca e batran, ce? Este relevant? Nu, absolut deloc. Cuvantul „batran” este acolo ca sa cerseasca mila oamenilor si sa-i faca pe cei din galerii sa se scuze, uite dom’le ce scarbe sunt jandarmii si ce cumintei sunt ei.

Atitudinea jandarmului este desigur necorespunzatoare – daca s-a intamplat intr-adevar asa cum pare in filmulet – dar este irelevant daca cetateanul respectiv este batran, tanar, barbat, femeie etc. Fapta lui nu e mai grava pentru ca acel cetatean e batran sau tanar sau oricum ar fi fost. E acelasi lucru, comportamentul e acelasi.

Sursa imagine: captura de ecran filmulet fb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *