lemn din orez

Lemn din orez – STOP taierii padurilor!!!

Posted by

lemn din orez

Ne tot pierdem in rahaturi zilele astea si nu prea mai dam atentie chestiilor cu adevarat interesante. Sunt atatea povesti frumoase, interesante, inspirationale in jurul nostru dar noi le ignoram pentru divertismentul de proasta calitate. Nu mai zic de mizeriile demagogice din care unii au facut miliarde si traiesc linistiti.  Uite ca de exemplu, cineva a gasit o solutie si a reusit sa faca lemn din orez. Cati dintre noi stiu de chestia asta?

Da, stiu si chinezii au reusit sa faca orez din plastic, de data asta insa vorbim de altceva si de ceva util, nu de o scamatorie.

Netul este plin si de povesti frumoase, dar de obicei virale devin cele in care oamenii pot sa rada ca prostii. Normal, e mai usor sa razi de un analfabet si sa te crezi safe ca nu esti la fel de prost, decat sa fii atent la chestii noi.

Copila asta din India, a reusit sa faca ce oamenii de stiinta n-au reusit, a facut lemn din orez. Sau poate n-au vrut sau poate nu li s-a dat voie, cine stie?

Cert este insa ca ea a gasit o modalitate de a face lemn verde, o varianta sustenabila. Ce inseamna asta? Pai paiele de orez, care oricum se ard dupa recoltare, se pot transforma in lemn. Arata ca un soi de placaj, a fost testat si este un inlocuitor bun pentru lemn.

Se impusca asadar doi iepuri dintr-o lovitura: se evita poluarea prin ardere, se evita taierea padurilor. Orezul creste in cateva luni, un copac, creste si in cativa zeci de ani.

Ce avem noi de facut?

Pai sa le mai lasam naiba de mizerii dragii mei si sa cascam ochii si la chestii de genul.

Pe care zic eu, ca avem datoria sa le dam mai departe, pentru noi, pentru umanitate, pentru planeta.

Sursa imagine: captura de ecran dailymotion

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *