Mars funebru I miscare.haipa.

Mars funebru I  miscare.haipa.

A.S Un articol reciclat, de pe vremea cand debutam in blogging impreuna cu cel mai bun prieten al meu, aveam un blog comun, wikifreaks.haipa.ro.

Ca de obicei cum romanul se pricepe la orice si cum si eu si Knine apreciem o carte buna, cred ca ar fi cazul sa incepem sa ne si expunem niste pareri in maniera propie desigur. Wikifreaks isi face astfel debutul si in lumea criticilor literari.

Startul il voi da eu cu o prima parte dintr-o postare mai veche publicata pe Perpetuum Mobile acum ceva vreme dar care din motive necunoscute a disparut de pe blog. Incurcate sunt caile blogosferei. Mai promit de asemenea sa revin in curand cu un comentariu despre Alba ca Zapada.

Dar sa revenim. Comentariul meu a agresat poezia “Mars funebru” semnata George Bacovia si suna cam asa:
“Comentariul literar (sau nu) al unei poezii scrisa de fata lui Bachus care se intituleaza Bacovia (sau cel putin asa are nick-ul pe facebook).

O sa o iau strofa cu strofa si o sa comentez pe vers ajutandu-te sa penetrezi gandurile poetului respectiv.

Asa ca sa incepem :

#prima strofa:

“Ningea bogat, si trist, era tarziu
Cand m-a oprit, in drum, la geam clavirul ;
Si-am plans la geam, si m-a cuprins delirul –
Amar, prin noapte vantul fluiera pustiu.”

In aceasta prima strofa autorul ni-l prezinta pe Ningea. Ningea asta era tigan din ala care traieste prin Europa sau prin Niro si a auzit ca e cuul sa ai un nume din asta ca da bine la gagici dar fiind surd de o ureche si pe jumatate retardat in loc sa-si zica Ninja si-a zis Ningea. Ningea asta totusi nu era un cocalar infect de rand era un cocalar infect mai special caci era un cocalar bogat. Cu tricou mulat Nike tras peste burta enorma, cu pantofi albi cu catarame aurii, cu pantaloni crem ornati cu o curea Dolce and Cabana cu ochelari Versace si BMW sau Mercedes neaparat cu care se plimba el cu muzica data la maxim cand incearca sa agate gagici.

In seara asta Ningea asta era suparat caci plecase la agatat dar fusese refuzat pe motiv de lipsa de intelect. Hadica cum mancami-ar sa nu aiba el Intelect? Ce proasta, Intelect era si el dar era la baie caci il durea burta de la atatea shaorme mancate.

Apoi aflam direct din pana cititorului ca Ningea asta era tarziu, adica puriu, adica sau era batranel sau isi vopsise parul blond de ziceau gagicile ca are 50 de ani. Si o ardea N asta asa suparat cand a fost oprit.

De cine a fost el oprit? De Clavir adica de gabor. A incercat el sa o dea in diverse o spaga una alta dar gaborul a fost de neinduplecat. Asa ca a incasat amenda, a pus un x unde trebuia sa semneze el pe procesul verbal ca doar nu era el nebun sa faca scoala si apoi l-a intrebat pe gabor cat trebuie sa plateasca rugandu-l sa faca trecerea din lei in shaorme la cursul valutar de 120 de lei shaorma.

Gaborul i-a spus iar pe N l-a apucat plansul cand a auzit despre cat e vorba.Apoi a fost cuprins de varu lui Delirul care l-a cuprins cu o mana de dupa gat iar cu cealalata i-a aplicat una dupa urechi trimitandu-l fix in organul genital al mamei lui.

Asa ca a demarat in tromba auzind in spate fluierul celuilalt gabor pe nume Vantul care fluiera pentru ca mancase si el la randul lui shaorma si il durea fierea de aia fiind el amar.”

Aici se incheie prima parte caci am cam lungit-o si s-a cam facut ditamai postul. Daca mai scriu inca ceva nu o sa mai am chef sa citesc nici eu macar. Asa ca revin in curand cu partea a 2-a si ultima.


Sursa imagine: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *