O nouă armă contra bacteriilor. De ce nu dau asta la știri?

O nouă armă contra bacteriilor. De ce nu dau asta la știri?

Când scriu asta este duminică, afară este cam frig iar eu mă odihnesc. Cred în ideea de educație însă educația nu înseamnă școală. Educația înseamnă o viață întreagă de întrebări, explorări și acumulări de cunoștințe. Fie că îți place să călătorești, fie că ești pasionat de filme, muzică sau cărți, toate astea pot însemna educație.

Consider că poți învăța câte ceva în fiecare zi, din orice și de la oricine. Poți întâlni un cerșetor care să te învețe mai mult despre viață decât ai reușit tu vreodată până la această vârstă.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc. Printre sursele mele de educație se numără și conferințele celor de la TED.

Sunt absolut geniale, le recomand cu drag. Subiectele abordate sunt foarte variate de la modul cum funcționează creierul până la arta africană sau chestii de acest gen. Nu mă uit la toate filmulele postate de ei, de ce să mint, mă uit doar la ce îmi atrage atenția.

Pe scurt, vorbim de educație în 15 minute, cam atât durează un speech în mod normal. Desigur, speaker-ii de acolo nu sunt Dumnezeu pe pământ și nici Superman. Nu, sunt oameni normali preocupați de domeniile în care activează.

Ce-mi place la ei este însă că sunt pasionați, foarte pasionați de ceea ce fac. Ce îmi mai place la ei este că știu cum să explice, cum să prezinte ce au de spus. Cel mai mult îmi place însă că sunt inovatori, că văd lucrurile altfel și încearcă să găsească altfel de soluții.

Foarte pe scurt, filmulețul de astăzi ne prezintă o nouă armă împotriva bacteriilor de spital, cele care provoacă o grămadă de decese pentru că sunt rezistente la anti-biotice. Este adevărat, produsul nu a ieșit încă pe piață dar până acum sunt semne bune că se poate și că o să apară pe piață.

De ce nu vedem asta la știri? De ce nu se dau informații de genul ăsta și ne amețesc cu tâmpenii și cu banalități? Să nu cumva să vrem și noi, în spitalele noastre? E mai important să știu că s-a prăbușit un copac în Buzău decât să știu că măcar poate copilul meu va fi apărat de bacteriile acelea mortale. Clar e mai important copacul, nu?

Până să vezi asta la știri însă, eu te invit să te uiți mai jos, e un filmuleț scurt dar care îți poate da speranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *