O vacanta smechera

Anul asta am zis ca fac o aroganta si-mi ofer o vacanta speciala. Nu de alta dar am tot zis in ultimii ani ca plec nu stiu pe unde si nimic, n-am reusit sa fac nimic special. Am fost asa, un pic prin tara dar imi doream mai mult de atat. 

Cum nu sunt omul marii, m-am indreptat spre munte, spre o zona care m-a fascinat de cand eram mic si o mai face si acum. Ma refer la Scandinavia cu muntii ei, cu fiordurile ei si zonele speciale si cu istoria bogata. Cine n-a auzit de vikingi? Cine nu vrea sa vada acele locuri.

Or fi si oameni care nu vor, eu mi-am dorit, mult, mult, mult. 

Stiu deci unde voiam sa merg nu stiam cum se procedeaza. Eu sunt un tip lenes, sa fie clar si nu aveam chef sa ma complic sa organizez eu si sa caut. Asadar am intrat pe CND Turism si am gasit la ei exact ce cautam. 

Au ei o sectiune de oferte circuite si acolo am gasit un program de 11 zile care se numeste „Scandinavia, Capitale si Fiorduri, program 11 zile”.


E un circuit intens, fiindca sunt 11 zile in care calatoresti o gramada dar este condimentat cu o gramada de locuri si zone interesante asa ca nu cred ca se simte oboseala prea rau. 

Turul incepe pe 14 iunie, iar traseul este urmatorul: Copenhaga – Coasta de Aur – Stockholm – Palatul Drottningholm – Orebro – Lillehammer Drumul Trolilor – Drumul Vulturilor – Fiordul Geirenger – Fiordul Sognefjord – Flamsbana Bergen – Fiordul Hardanger – Cascada Voringsfoss – Geilo – Gol – Torpo – Oslo.

Deci Danemarca, Suedia si Norvegia in acelasi circuit turistic. Eh, mai stiti circuite turistice de genul? E clar ca pentru mine aceasta vacanta va fi numarul unu la categoria Vacante Speciale. 

Am zis si la inceput, eu nu sunt un tip caruia sa-i placa prea mult mare si soarele. Eu provin din zona Subcarpatilor Buzaului deci e clar ca sunt fragmente de munte in ADN-ul meu. Muntele inca ma trage spre el, intr-un mod tacit si tacut. Vorba cantecului, codrul, muntele, sunt frati cu romanul.

Insa pe langa fratii mei din tara, mai vreau sa-i vad si pe fratii nostri din afara. Cum ziceam la inceput, am oricum o pasiune pentru vikingi, pentru civilizatia lor si modul lor de viata. Mi s-a parut extrem de interesant sa aflu cate ceva despre ei, despre cum traiau, despre cum se luptau, despre armele lor fenomenale, despre barci, despre femeile lor, despre tot.

Scandinavia mi se pare asadar locul unde poti respira istoria, la propiu. Asta pentru ca zona salbatica nu s-a schimbat prea mult sau cel putin sunt fragmente protejate si arata cam la fel ca atunci. Este greu sa-ti inchipui oameni si batalii printre betoane, dar o poti face in padure. 

Nu mai vorbesc de fiorduri, care mi se par de o frumuseste salbatica, o frumusete care te poate coplesi. Sunt convins ca iti pot da reset complet ceasului biologic si asupra a tot ceea ce crezi si cunosti tu despre viata. 

Iar de asta am eu nevoie la fel ca toti ceilalti. De un reset din cand in cand, care sa te ajute sa uiti de job si de toate probleme din viata ta. Nu mai vorbesc ca e indicat sa calatoresti mai mult. Cu cat calatoresti mai mult, cu atat ai orizonul mai deschis, mai mare. 

Si ce te poate ajuta mai mult decat niste vacante speciale? 

Sursa imagini: http://www.vacantespeciale.ro

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *