Oameni schimbați de job-uri

Ce nevoie de pampers ai. Da, bravo, te-ai angajat la X sau ai fost promovat! Bravo! Așa și, acum nu mai vorbești normal, nu te mai porți normal, nu mai mergi normal?

Nici la fund nu te mai ștergi este? Că na, e sub demnitatea ta. Acum că ai fost promovat, ești o ființă superioară care oricum nu face caca, precum King Jong sau precum femeile. Se vede după cum mergi de altfel, parcă, parcă ai avea un pic de constipație.

Felicitări pentru promovare! Dar de ce trebuie să vorbești acum numai în limbaj de lemn? Nu ți s-au vindecat bine rănile provocate de limbile date pentru accederea în forurile superioare și uite… tu deja îți provoci altele cu așchii de la limba aia de lemn. Mai bine înveți să scrii corect și simplu.

Apoi… n-ai nimic de făcut cu gura? Văd că ai doar regulamente și proceduri și umbli cu ele de colo colo. Până acum înjurai și spurcai în stânga și în dreapta și acum… ai învățat regulamentele și vrei să le și aplici. Nu fi măcar ipocrit și vezi, poate le respecți și tu. Dă-i Cezarului ce-i al Cezarului știu dar dacă mă pui pe mine să fac o treabă, măcar poate o mimezi și tu. Da?

O recomandare, dacă nu mai ai șampon, mergi la Mega, vezi că era promoție și ia-ți de acolo. Nu te spăla pe cap cu chestiile de corporație sau job-uri. Da, interesul unei firme este să uniformizeze totul și angajații să stea cumintei și să lucreze acolo și să nu iasă din rând.

Dar… credeam că ai fost promovat că ești deștept… mă așteptam așadar să înțelegi asta și să nu exagerezi. Vezi apoi că n-ai primit drept de viață și de moarte și asupra vieții personale a cuiva. Treba ta este să coordonezi și să monitorizezi anumite acțiuni și cam atât. Nu te crede Dumnezeu, că nu ești, nici pe departe.

Ești o mică broască. Asta doar pentru ca alegi să stai cu ochii beliți în loc să-ți deschizi mintea. Încearcă să-ți revii, nu e prea târziu. Încearcă să înțelegi că e doar un job și atât. Știu că n-ai alte valori sau alt sistem de referință și ai nevoie de validarea celorlalți, validare pe care o primești la muncă dar vezi că nu este în regulă. Validarea aia cel mai probabil e fake. Respectul se câștigă, dar dacă tu îndeplinești caracteristicile de mai sus mi-e clar că respectul câștigat de tine e mimat. Apoi, poate ești „cineva” dar doar când ești la muncă. Nu se răsfrânge munca și în mediul particular.

Nu în ultimul rând, vezi că nu te-a făcut mă-ta șef și să n-o sfârșești rău, că Saddam și alții ca el.

Cu dragoste,

Sursa imagine: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *