Ochii românilor în SUA.


A. S Ganduri de prin 2007-2008, publicate pe primul meu blog de atunci. 

“We are living in Amerika, Amerika is wunderbar….”

Din fericire versurile nu-s valabile şi pentru mine, altfel la momentul asta probabil aveam creierul mult prea neted ca să mai reuşesc să scriu un articol de genul.

Motivul pentru care scriu ceva de genul? În aparenţă este “motivaţia” oferită de ocazia de a participa la concursul ăsta, organizat de Vaduva.ro în colaborare cu RoSua blog-ul românilor din State.În realitate concursul este doar un pretext , de multă vreme am formată o părere despre SUA pe care mi-o menţin încă şi pe care mi-am tot exprimat-o dar nu şi în scris. Cei care mă cunosc de ceva vreme ştiu foarte bine despre ce vorbesc.

S-a tot vorbit şi încă se vorbeşte despre American Dream. Despre cât de uşor poţi face bani în America, chestie care pare să fie destul de adevărată. Dacă este să aleg un motiv pentru care să-i apreciez pe americani ar fi capacitatea lor de a face bani şi din fecale. Asta este forţa lor şi ca de obicei banul face legea. Nu le pot nega această abilitate. Dar nici nu pot fi de acord cu toate modalităţile prin care obţin supremaţia financiară. Şi nu mă obosesc să dezvolt, au dezvoltat alte persoane mai pricepute în domeniu decat mine aşa că nu are rost să repet şi eu şi oricum se poate vedea cu ochiul liber.

Vreţi o părere sinceră despre America? Părerea mea despre America exprimată in cel mai simplu mod cu putinţă este asta: America este un mare bordel, camuflat în paradis , în care se dă muie prin boscheţi la adăpost de ochii indiscreţi ai sărmanilor proşti din afară care privesc cu ochi mari, milogi şi pofticioşi încercând să primească o bucata de p….lăcintă americană. 

Americanii? Câti au mai ramas dintre ei şi mă refer la americani pur sânge să zic aşa cu sânge “curat”, că pe la ei pe acolo este o adevarată babilonie. Am avut ocazia să discut cu un mândru descendent al celor care de-a lungul timpului au confundat bizonii cu nativii meleagurilor americane sfârşind prin a măcelari ambele specii deopotrivă şi spunându-i eu că seamănă cu un neamţ, mi-a adus la cunoştintă că ii curge prin vene sânge de ungur, grec, german şi ceva italian daca nu ma inşel. Revenind la idee, după părerea mea americanii se împart în 2 mari categorii: curve şi peşti. 

Primii sunt fraierii care alături de alti proşti dar mai mari decât ei cum ar fi românii de exemplu, se lasă păcaliti şi se apleacă punând la bătaie botul şi “poarta din dos” pentru fericirea şi mulţumirea altora, îmbrobodiţi de cuvintele frumoase ale celorlalţi, adică peştii care ii conving cu seninătate că: “Aici e SUA! Ţara tuturor posibilităţilor!Aici aveţi dreptul să sugeţi pula, aşa că nu mai staţi! Sugeţi-ne p… acum! Eu vă dau dreptul!” Şi alte căcaturi de genul.
Bine, nu pot să afirm că din SUA porneşte tot răul din lume şi că SUA este o ţară formată numai din tâmpiţi,curve,ucigaşi,drogati,proşti etc. Aş fi absurd. Sunt conştient că SUA are şi părţi bune şi părţi rele. Doar că pentru a scrie acest articol mi-am pus la loc vechea mea tastatură neagră şi de asta nu pot să scriu de bine despre subiectul ăsta.

Ma deranjează mult ipocrizia lor şi modul în care ne servesc nouă şi nu numai diverse “donuts” pe care noi le înghiţim lejer. De ce spun că-s ipocriţi? Pentru că i-am auzit destul de des mâraind despre gradul inalt de poluare al planetei şi ia ghiciţi dumneavoastră stimaţi cititori cine e pe primul loc cînd vine vorba de poluare? Şi sunt acolo de câţiva ani făra a face nimic să-şi reducă emisiile de noxe.

Pe lîngă asta vorbesc despre drepturile omului, despre legea care este ea egală pentru toţi, despre modul corect în care se fac judecăţile etc. Sună totul aşa de bine şi de frumos…dar este totul aşa de fals……Sau aţi uitat cumva de Teo Peter? Şi de modul mârşav în care s-a procedat în cazul ăsta? Despre cum s-au spălat pe mâini ţi despre cum i-a durut în pula de România şi de legile ei sfidându-ne din plin. Eu n-am uitat. Ar trebui să fim mai atenţi la “celulita” de pe curul pe care îl tot pupăm.

Mai am probleme şi cu românaşii proşti, în special pe toţi puştii idioţi care deja au încercuit pe calendar 14 februarie gândindu-se că poate o vor pune de un oral cu ocazia zilei respective şi pe toate puştoaicele care se uda la ideea acestei zile, având idei asemănătoare cu ale baieţilor de mai sus. E momentul în care toţi dobitocii de prin media şi nu numai dau tonul spălarii de creier. Se fac campanii la tv, la radio, prin ziare, se spun poveşti nemuritoare cu tot felul de distruşi care vezi tu, se iubesc de cand erau mici şi iubirea lor a dăinuit până acum şi o să dăinuiască veşnic…etc să bage tinretul la cap ce înseamnă iubirea. “Te iubesc” este pe toate buzele,mai puţin pe buzele mele care mai mult ca oricând cu această ocazie împrăştii şi mai multe “proteste verbale” decât de obicei şi/sau acuzaţii lansate sub forma clasică de “SUGI PULA! SUGETI PULA!” Cine mama dracu’ este Sfântul Valentin? De unde pula mea a apărut? Că eu n-am auzit de el până acum caţiva ani.Aşa că de unde ai apărut frate? Şi de ce am pus botul aşa de repede? Mister care probabil o să rămână neelucidat, sau poate doar nu mai vreau să mă gândesc prea mult la asta.

Aceeaşi chestie şi cu haloween-ul. Nu dau doi bani pe această sărbătoare pentru că nu reprezintă nimic pentru mine.În curând o să vreţi să sărbătorim şi thanksgiving şi sa avem liber şi să mergem la paradă de 4 iulie, iar de 1 decembrie să ne băgăm pula şi să ne uităm la Tv cum ii ia interviu unei babe surde de la Cucuieţii din deal, singura care mai serbeaza 1 decembrie şi mai şi stie de ce.
În fine, mă opresc aici că am aberat destul.Nu ştiu dacă am reuşit să mă fac înţeles, sper totuşi că se pot “vedea” cîteva din ideile mele pe aici. Închei cu un citat din Vama Veche: “Americanii-s de vină, futu-i în gură să-i fut!!!!!!!” şi cu tradiţionalul salut al lor (modificat un pic) :”God fuck America!!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *