personalizati din buzau

Personalitati din Buzau

Posted by

Sunt originar din Buzau si articolul asta vine cumva ca un omagiu pentru orasul meu de bastina. Nu mai locuiesc acolo de vreo 10 ani asa ca din pacate nu prea am cum sa blogaresc despre evenimentele locale. Mi-ar fi placut, dar nefiind acolo, nu stiu ce se intampla pe acolo ca sa zici ca pot deveni eu o voce locala. Ar fi fost nice sa fie asa, sa fie o comunitate de bloggeri buzoieni s.a.m.d.

Asa ca am zis sa sustin si eu orasul de la distanta si ca atare uite, acest articol despre personalitati buzoiene.

Nu mi-am propus sa fie un top ci am scris cumva in functie de cum i-am gasit pe oameni.

#George Emil Palade

Am zis ca nu fac un top dar cred ca el este numarul 1 prin prisma importantei descoperirilor sale. Laureat al premiului Nobel, a descoperit insulina. Practic, milioane sau miliarde de bolnavi de diabet au pentru ce sa-i multumeasca.

In fine, pentru Buzau este mentionat pentru ca s-a nascut acolo si a mers la liceu in Buzau, ca restul, le-a facut pe afara. Nu vreau sa fiu genul de roman care se mandreste cu ceva aiurea, de pomana.

#Vasile Carlova

Ofiter si poet, nu foarte prolific. A scris doar 5 poezii dar se pare ca foarte bune din moment ce a ramas in memoria poporului roman.

#Vasile Voiculescu

Scriitor din zona Buzaului, adica din judet, nu din oras. In momentul de fata, biblioteca judeteana din Buzau ii poarta numele. A fost medic, poet, prozator si dramaturg.

#George Ciprian

Dramaturg si autor al unor piese de teatru. Teatrul din Buzau, singurul teatru din Buzau ii poarta numele.

#Pamfil Seicaru

Mare jurnalist, director al cotidianului Curentul, se considera a fi cel mai mare jurnalist roman dintre cele doua razboaie mondiale.

#Margareta Sterian

A fost o pictorita, scriitoare si traducatoare de origine romana. Exista o fundatie care ii poarta numele ce decerneaza diverse premii pentru arta plastica.

#Mihaela Runceanu

Probabil cea mai mare cantareaza de muzica usoara din Buzau, era in plina ascensiune la momentul decesului. Va ramane pentru totdeauna in inimile iubitorilor de muzica usoara din acea perioada, cel putin.

#Laurentiu Cazan

Cantaret contemporan, ramas in istoria muzicii cu celebra piesa Say something cu care cred ca a participat la Eurovision prin ’90.

Pe langa cei de mai sus, ar mai trebui remarcati si sportivii Ion Viorel, Ilie Stan sau Pompiliu Stoica dar si pugilistul Bogdan Dinu sau fostul arbitru de handbal Romeo Iamandi.

Daca mai stii si alte personalitati buzoiene, lasa un comentariu mai jos si voi updata lista.


sursa imagine si documentare: wikipedia.org

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *