Securitatea la locul de munca

Securitatea la locul de munca
Salve. Zilele astea mi-am adus aminte de un incident ce a avut loc la un fost loc de munca. Este un incident ce nu s-a soldat pana la urma cu violenta fizica insa era aproape. Un dilau, genul de persoana ce trece rapid de la ras la plans si invers, a venit pe la noi in vizita si a facut mare scandal. La vreo luna, a revenit iar si era cat pe ce sa dea niste palme colegei de la receptie. Este adevarat ca jobul respectiv era unul ce are legatura cu recuperarile de creante insa totusi…. Asta m-a facut sa ma gandesc la securitatea la locul de munca.
Mi-am adus aminte de aceasta situatie si de acolo a luat nasterea: oare cat de safe sunt locurile de munca din ziua de astazi? Voi va simtiti safe la munca? Aveti paza? Cat de pregatita este aceasta paza? Paznicul de care vorbesc eu, ce era prezent in ziua respectiva nu era deloc pregatit pentru o astfel de actiune. Este un batranel de vreo 50-60 de ani ce poate sa noteze intr-un caiet insa cu parere de rau dar nu poate sa faca fata unuia bine-pregatit fizic si mult mai tanar.
Nu cred ca doar la jobul respectiv sunt astfel de oameni. Am vazut in o gramada de locuri oameni in posturi de paza care nu au nici fizic, nici varsta si nici pregatirea necesara. Nu ma intelegeti gresit, este ok ca un un mai in varsta primeste un loc de munca. Daca este vorba despre un depozit, sau ceva de genul acest, nu am probleme, mi se pare ok. Dar daca vorbim de o banca, o casa de amanet, un magazint de bijuterii etc. nu mi se pare normal ca paznicul sa fie batranel si complet nepregatit. Ma astept sa fie un nene mare si rau, la vreo 2 metri asa, maxim 40 de ani si cu pachetele ca Jason Statham. Genul de persoana care te face sa te gandesti de doua ori inainte de a injura, nu mai zic si sa faci ceva gen violenta fizica.
Deci, la voi cum e, sunteti safe la munca? Sunteti siguri? As putea sa mai vorbesc si despre sistemele de badge-uri si chestii de genul asta care pe mine nu ma dau deloc pe spate, dar deloc insa poate sunt eu paranoic, ce sa zic.
Sursa imagine:pexels.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *