Toti pentru unul si unul pentru unul!!!

Toti pentru unul si unul pentru unul!!!

Noi oamenii cred ca suntem megalomani din nastere si suferim de chestii precum cultul personalitatii. Desigur, suntem oricum suficient de prosti pentru a nu vedea mai incolo de lungul nasului. Toti pentru unul si unul pentru unul… nu prea e de bine.

Asa au luat desigur nastere la nivel mondial diverse monumente, palate ba poate chiar orase, in cinstea unui singur om. Este incredibil si incredibil de trist. Dar chestia asta, noi nu prea o blamam, asa cum ar trebui ci pur si simplu cascam gura. Da, turistic vorbind sau cultural, e ok sa te duci sa vezi anumite cladiri, obiecte samd. Experientele de acest gen este clar ca iti deschid ochii si te fac mai spiritual si mai profund.

Toti pentru unul si unul pentru unul!

Dar… pe de alta parte, de ce nu ne uitam noi si in dupa blocuriOk, ok, e misto cladirea aia dar te-ai uitat si la fundatie? Pe cate capete de mort e asezata fundatia aia? Cati sclavi sau detinuti politici au lucrat pentru a face asta? Sunt sanse mari ca in cimentul ala sa fie sange.

Si pentru ce sau de ce s-a intamplat asta? Pentru ca asa a vrut Maricel. Citeam articolul asta de pe historia, foarte misto si in el era referire la Taj Mahal, constructie foarte misto de altfel, nimic de zis. Dar boss, cine a facut-o? Pai un sultan (sau ce-o fi fost) indian ca semn de dragoste pentru nevasta-sa, pe care a iubit-o foarte mult.

Ok, foarte frumos, dar ia sa gandim noi practic si economic. Cati bani a costat constructia acelui monument? Cati tarani saraci si vai de mortii lor au trudit din greu sa umple vistieria pentru a fi ridicata constructia aia? Cata bucata de tara putea fi dezvoltata cu banii de acolo? Cati oameni au murit pentru a se ridica acel maret monument?

Si putem extinde discutia la tot ce inseamna cele cate vrei tu minuni ale lumii si samd. Cred ca mai toate minunile lumii sunt patate cu sangele cuiva dar cum ziceam, noi nu vedem asta. Ne ducem sa cascam gura si sa ne minunam, dand check in pe facebook cu 15 degete.

Intelegem oare cat de gresit e sa se intample chestii din astea, doar pentru ca asa a vrut cineva? Ca despre asta este vorba, satisfacerea dorintelor unui singur om, aflat in varful lantului trofic. Satisfacerea orgoliului imens al acestuia, careia nu-i mai erau de ajuns femeile, banii, puterea si etc. Nu, voia sa ramana in istorie prin ceva dar pe barba pulimii, a taranilor rufosi, bolnavi si vai de mortii lor.

Si cam astea sunt celebrele monumente la care belim noi ochii fascinati. Bravo noua!!!

Sursa imagine: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *