Un pas spre normalitate – eliminarea standardadelor false de frumusete

Un pas spre normalitate – eliminarea standardadelor false de frumusete

In anumite vremuri ale omenirii, o femeie grasa era cautata. De ce? Fiindca era un simbol al sanatatii si al fertilitatii. In vremurile noastre, cel putin din anii ’70 incoace, s-a mers pe varianta slaba pana la anorexie. Au fost destule tragedii pe tema asta asa ca ar fi cazul sa se revina la realitate.

Ma uitam pe vimeo zilele astea si am vazut filmuletul de mai jos. Nu am facut prea mare research, recunosc, asa ca nu stiu cand a fost filmat si cu ce ocazie.

Am vazut doar ca cei de la Sports Illustrated, un trend-setter la nivel mondial, a facut un pas spre normalitate. In ce sens? Au facut un spot sau o prezentare de moda, in care modelele acelea pe care le stim cu totii: figuri interesante, inalte, picioare ditai, dimensiuni exacte etc. au fost inlocuite cu femei normale. 

Este un prim semn ca ar trebui sa ne revenim cu totii. Majoritatea oamenilor nu sunt asa cum vedem noi prin reclame, filme sau chiar videoclipuri. Nu, sunt oameni normali, fara patratele si chestii de genul.

Evident, nu e rau sa incurajam oamenii sa faca miscare, sa se miste, sa se mentina sanatos.

In acelasi timp, e ok sa le bagam in cap copiilor – mai ales fetitelor – ca tot ce au de facut este sa fie frumoase si ca daca nu au anumite dimensiuni, nu sunt frumoase?

Oamenii au inceput sa ia atitudine si mi se pare foarte smecher. Uite mai jos si un filmulet cu Hillary Duff care a luat atitudine impotriva haterilor ei. Bravo, doamna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *