Unitate nu separatism

Unitate nu separatism

Aviz amatorilor. Azi vreau sa discutam despre acest articol. Catalonia s-a apucat sa-si declare independenta, pe barba propie. Desigur, unilateral fiindca, nu e asa, catalanii au fost acolo inaintea spaniolilor, nu? Habar n-am care sunt motivele pentru care cer ei separarea astea.

Doar ca mi se pare stupid. In 2017, lumea ar trebui sa lupte pentru unitate, pentru unire, nu pentru segregare. Segregarea nu ajuta pe nimeni, la nimic. Eu nu inteleg ce i-a apucat, de ce tocmai acum vor treaba asta? La indemnul cui? Ma indoiesc ca s-au apucat sa faca asta de capul lor.

Dar sa lasam teoria conspiratiei la o parte. Mai intai, mi se par foarte aroganti domnii din Catalunia fiindca vorba aia, bat si la usa si cer hartie. Adica, vor sa fie independenti de Spania, dar dom’le, sa-si mentina drepturile, sa fie considerati Uniunea Europeana samd. Nu e deloc de mirare ca nimeni din Europa (in afara probabil de Rusia si marionete) nu vor vrea sa recunoasca aceasta independenta. Mi se pare absolut normal.

Pentru ca avem si noi prin tara niste domni care tot viseaza independenta de ceva timp, ce sa zic, sa ia aminte la faza asta. Scrisese cineva un articol foarte misto pe tema asta dar nu stiu sa-l mai gasesc.

Pe scurt, propunea asa: vor separare? Sa li se dea. Sa devina Harghita si Covasna stat independent, dar sa fie tratat ca atare. Adica ca un stat de mana a 7-a, fara nici un fel de drepturi, care legal vorbind, sa fie la cheremul Romaniei.

Adica cam aceeasi chestie ca in Spania, acum.

E ca si cum nu stiu ai 14 ani si tipi la maica-ta ca vrei independenta si sa traiesti singur. Ok, atunci daca asta vrei, poftim, dar fa-ti rost de bani, da? Mars la munca, cumpara-ti singur haine si tot, apara-te singur si aia e. Iti convine asa bine, daca nu, stai aici dar taci din gura.

Ce se intampla acum cu Catalunia s-ar intampla si la noi si e vorba doar de dezstabilizare din pacate. Pe unii insa nu i-ar deranja asta, fiindca dezbina si cucereste e inca o tactica in vigoare. Apoi, cand e mai bine sa trimiti niste trupe intr-o tara daca nu atunci cand vezi Doamne, in tara aia e razboi civil/razmerita/revolutie si e nevoie de ajutor?

Sa avem cu totii grija, grija mare.

Sursa imagine: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *