Si daca urmele din pesteri sunt intamplatoare?

Imi place tot ce tine de omenire, de inceputuri. Imi plac filmele si documentarele pe tema asta, imi plac obiectele gasite etc. Probabil in mine zace un mic sociolog amestecat cu ceva arheolog si antropolog. Asta nu ma impiedica insa sa fac misto si sa ma gandesc ca poate ce studiaza oamenii acum… este rezultatul unei intamplari.

Una din intrebarile mele este si daca macar o parte din semnele dintr-o pestera din aia sunt la misto? Daca cineva s-ar sters pur si simplu pe degete, daca cineva si-a pus curul pe perete? Daca s-au intamplat toate astea si cercetatorii cauta acum mesaje ascunse acolo unde nu sunt, zici ca’s fanii Carla’s Dreams.

Pentru mine ar fi extrem de amuzant asta, pentru ca sunt convins ca o buna parte din inventiile pe care le folosim si astazi au aparut din intamplare. Sunt deja bine cunoscute cazurile cuptorului cu microunde, gumei de mestecat etc.

De ce nu s-ar fi intamplat asta si invers? De ce sa nu fi gasit chestii cu care cineva s-a jucat doar si noi sa le luam acum de bune? Nu m-ar mira deloc.

Mi se pare paradoxal cum uneori cercetatorii cerceteaza ce au ei chef si cum au chef. Adica, cand le convine, iau Biblia ca referinta, ca sa demonstreze ca au fost extraterestri pe aici. In restul timpului, nu cred ei ce scrie in Biblie, deloc. Dar o folosesc cand au chef. Asta ma amuza si intriga in acelasi timp, pai bai prietene, daca am stabilit ca nu luam cartea aia ca referinta, ca e „mincinoasa”, de ce o folosim ca dovada?

Ori credem tot ce scrie in ea, ori n-o credem deloc. Nu poti sa zici ca nu crezi in Biblie ca a fost manipulata, schimbata etc. si apoi s-o folosesti totusi ca sa-ti cladesti o teorie pe ea. Come on.

sursa imagine: pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *