Daca ai deja un animal de companie (in speta) o pisica si o ai deja de cativa ani, atunci n-ai nevoie de articolul meu desi poate recomandarea iti prinde bine. Dar daca esti la inceput, te gandesti sa-ti iei un animal de companie sau il ai de putin timp, atunci poate te ajut.
Sunt multe aspecte de care trebuie sa tii cont cand iei decizia sa-ti iei un animal de companie. Pe langa alea standard, ca lasa par, ca roade nu stiu ce, ca darama nu stiu ce etc. Da, alea sunt evidente. Dar daca iti iei un animal de companie, fii responsabil, te rog!!!
Ai grija de pisica sau de cainele tau (sau orice o fi) si nu-ti bate joc de el. Daca nu ai timp sau nu crezi ca esti in stare sa-l tii, atunci mai bine nu-l lua. Mai bine donezi banii aia pe care i-ai da pe el unui adapost de animale sau ONG sau faci voluntariat etc. Intelegi ideea.
N-o sa vorbesc in acest articol despre toate implicatiile cresterii unui animal de companie. Dar vreau sa ne concentram asupra hranei.
Si cum nu ma pricep la caini (ca n-am avut acasa) atunci o sa vorbim de hrana pisici sanatoasa si la pret ok.
Daca vrei ca micul tau amic sa fie fericit si sanatos, atunci trebuie sa ai grija cu ce-l hranesti. Da, stiu ca pisica lui bunica-ta manca orice si ca ii dadea mamaliga si etc. Dar cat a trait? Apoi… esti sigura ca era sanatoasa? Nu de alta dar pe cei din mediul rural ii cam doare undeva de caini si de pisici. Daca se intampla ceva cu ei… aia e, iau altii.
De asemenea, nu prea hranesc pisicile, logica lor fiind… daca-I dau sa manance, nu mai prinde soareci.
Deci, sa nu comparam. Apoi, mai e si altceva, o pisica ce traieste la tara face miscare, alearga etc. Dar o pisica ce traieste in casa, are nevoie de un alt tip de dieta.
Mai intai insa, trebuie sa tii cont daca este o pisica castrata. Daca da, atunci are nevoie de mancare speciala pentru pisici sterilizate. Altfel risti sa se ingrase foarte mult si sa moara de blocaj renal, inima etc. De asemenea, o pisica grasa va fi si foarte lenesa, grumpy si boring.
Da stiu, ca Garfield e funny dar in realitate nu stau lucrurile asa. O pisica adulta mai ales, are nevoie de o anumita cantitate de hrana – nu sa-I dai de cate ori miauna. Trebuie sa fii atent la dieta ei ca si la dieta ta.
Recomandarea mea este sa faci o combinatie intre hrana umeda si hrana uscata. Ii poti da hrana umeda dimineata – un plic sau jumatate, depinde de varsta, sex, greutate etc. Apoi poti continua cu hrana uscata seara.
Insa vezi cate ii dai. Pentru ca bobitele de mai sus de exemplu, au mai multi nutrienti decat hrana uscata. Asta pentru ca lipseste complet apa din ele si evident, sunt mai concentrate. De asemenea, ajuta si la mentinerea unei dentitii sanatoase pentru pisicute, au ce sa roada.
Asa cum ziceam mai sus, poti alterna ce-I da de mancare. Si daca vorbim de hrana umeda, atunci ai o gramada de optiuni. Poti alege hrana umeda din diferite tipuri de carne, ca de exemplu carne de pasere, somon, pui, pastrav, iepure etc.
Cam orice ai alege, sigur blanosul tau mic se va linge pe bot. Nu cred ca o sa refuze deloc nicio aroma.
Pe https://www.buddies.ro/ gasesti insa o gramada de sortimente si variante cu care poti alterna mancarea micului tau amic. Gasesti de asemenea de mancare si pentru ale animale, cum ar fi caini, reptile, pasari etc.
Daca ai un animal de companie, ei iti livreaza hrana.
Tu ce-I dai sa manance animalului tau de companie?
surse imagini: rawpixel.com si https://www.buddies.ro/