Fara munca nu e viata. Viata este munca si munca este viata


Da, imi pare rau pentru sloganul comunist (am inteles ca era comunist) nu sunt deloc fan al regimului respectiv sau al oricarui regim totalitar sau extremist. Nu sunt insa nici fanul alora care vor sa pice totul din cer.
In calitate de blogger, din varii motive, sunt inclus in tot felul de grupuri pentru bloggeri si e ok, mai un schimb de experienta, mai o caterinca, mai niste ajutor etc. Din astea. E un loc placut unde se pot schimba idei si unde poti lua contact cu blogosfera. Este o gramada de lume prin grupurile astea, si incepatori dar si oameni mai avansati, oameni placuti in general.

In fine, mai dai si de cate un scarbos cu pretentii de mare expert si de influencer sau ceva, cand el habar n-are cum sa configureze analytics insa nu despre persoanele astea vreau eu sa vorbesc aici. Vreau sa vorbesc despre aia care nu iau nimic in serios si nici blogging-ul insa vor sa totul, inclusiv bani, pe degeaba.
Pe un astfel de grup, s-a trezit un domn intr-o zi care a zis ca vrea sa-l ajute cineva cu blogul, sa-I zica cum sa faca un blog astfel incat sa faca vizualizari multe si click-uri multe si bani multi. Nu oferea nimic la schimb doar cerea. I-a dat o colega niste sfaturi, insa el tot nimic, voia sa-i zica respectiva colega si cum se face o pagina de facebook si cum s-o promoveze.
Pai bai prietene… tu-ti dai seama ce ai cerut? Sau ai impresia ca toata treaba asta cu blogging-ul e asa, o chestie super usoara si la indemana oricui? Daca asta ai impresia, te inseli si prima dovada e ca tu habar nu ai cum sa faci un blog de unde sa faci bani multi, asa cum vrei. Desigur, multi bloggeri nu stiu sa faca asta si eu ma numar printre ei avem insa bunul simt sa depunem efort in directia asta. Nu acelasi lucru il pot spune si despre tine si cei ca tine.
Hai sa-ti mai explic ceva boss wannabe, un blog din care scoti bani, este o afacere. De ce ai pretentia ca cineva sa-si rupa o groaza de timp pe curul tau, astfel incat sa faci tu bani? De ce ar face cineva asta, pentru ochii tai frumosi, sau pentru ce?
Stiu ca blogging-ul pare usor si la indemana nu este insa asa. Pare foarte simplu de facut este destul de complicat insa. Ma repet, dovada ca tu habar nu ai cum se face asta. Nu te duci la un bancher insa fara nici un leu in buzunare sa-I zici sa te ajute sa faci si tu o banca, nu? Atunci, pastrand proportiile, insa la bloggeri de ce ai pretentia?
Apoi, tu ti-ai rupe din timpul tau pentru mine? Atat de mult timp? In mod gratuit? Nu stiu ce meserie ai, sa presupunem ca esti zugrav, mi-ai zugravi casa pe mocca? Doar pentru ca poti? Nu? Si atunci de ce te astepti ca eu sa-ti pun blogul pe picioare? E logic zic eu cum merge treaba.
Pentru toti cei care se regasesc in situatia acestui domn, am un singur sfat sa va dau, indiferent de domeniu: MUNCITI! Da, veti avea nevoie de ajutor insa fara munca nu aveti cum sa reusiti. Asta e primul pas, munciti. Pe langa asta, cam pentru orice domeniu exista ghiduri pentru incepatori. Google sa va fie cel mai bun prieten, cautati articole pentru orice. Unde chiar nu stiti si nu gasiti informatia, atunci si acolo cereti pareri de la altii si idei si sfaturi. Prima data insa cautati si abia apoi intrebati. Munciti, munciti, munciti. Si fiti recunoscatori pentru ceea ce primiti, fiindca nimeni nu are obligatia sa va ofere nimic gratuit!!! Iar timpul pe care cineva ti-l acorda, e cel mai de pret cadou ever! 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *