Azi vreau sa vorbim despre ziare. Sa fie clar mai intai ca eu unul nu sunt jurnalist de profesie. Sunt economist de profesie iar jobul meu n-are nici o legatura cu presa, absolut deloc. M-am apucat insa de blogging si ma vad facand asta toata viata, imi place enorm.
Intr-o forma sau alta si blogging-ul este o forma de presa, o extensie. Deseori exista jurnale ale anumitor orase, bloguri care iau pulsul acelor localitati si ne prezinta tot, cu bune cu rele. Un blog bine facut, reuseste sa redea destul de bine atmosfera si viata unui oras mai mic sau mai mare, daca este axat pe asta.
Tookapic/pexels.com |
Cum in aceste conditii sa zicem, ma intrebam cum e cu presa scrisa, mai rezista mult? Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa dispara sunt insa curios in ce masura sunt inca vandabile aceste produse si cat va mai rezista modul acesta de presa. N-am statisticile oficiale sunt insa absolut convins ca au crescut vanzarile de tot ceea ce inseamna smartphone, tableta etc. In aceste conditii, au crescut cu siguranta si ”citirile” online ale presei in dauna celei scrise.
Deci cine mai cumpara ziare sau reviste? Am vazut ca majoritatea revistelor vand in ziua de azi revistele impreuna cu diverse mostre, jucarii etc. In incercarea probabil de a creste vanzarile insa nu stiu care este rata de succes. Eu ma indoiesc ca au foarte mare succes.
Cred ca singurii care mai cumpara ziare – daca isi permit – sunt cei de varsta a doua spre varsta a treia. Ei e clar ca nu sunt obisnuiti cu mediile virtuale insa odata cu disparitia lor prevad un viitor sumbru presei tiparite.
Pe langa ei, vor mai suferi si altii insa in fiecare razboi mai sunt si victime colaterale, ce sa-I faci. Stiti cine? Muncitorii fiindca e mai greu sa mananci un parizer si o ceapa pe o tableta sau un smartphone.
P.S Incercati sa nu mai folositi ziarele pe post de fata de masa, cerneala aia e proasta rau si cred ca are si plumb si o ingerati impreuna cu alimentele. Nu stiu daca pe termen lung va face bine.