Daca ai sti ca mergand pe afara, exista posibilitatea ca in orice moment sa calci in niste cioburi, ai merge descult? La fel, daca ai sti ca exista pericolul sa treci prin spini, ai iesi dezbracat?
Presupun ca nu. Atunci, de ce pleci la razboi cu telefonul dezbracat? Vad dimineata, in metrou o gramada de telefoane cu ecranul spart si mi-e mila de ele. E inevitabil sa nu scapi telefonul din mana la un moment dat. Inevitabil. Mai mult decat atat, studiile demonstreaza ca majoritatea telefoanelor se sparg in 48 de h de la achizitie.
E logic de ce. Pentru ca telefonul tau nou are alta forma, alta greutate, alt material decat cel vechi. Nu esti obisnuit cu el, il scapi si pa pa.
Asa era sa patesc si eu, la final de 2018. Mi-am luat un Samsung S9 (prin portare + abonament, ca eu nu dau nici macar 10 milioane pe un telefon) si am iesit prin oras. Era pe toamna/ iarna, umed in aer, asteptam Uber sa merg acasa si l-am scapat pe jos. Din fericire am avut husa pentru el – era o husa combinatie de sticla cu metalica. S-a facut praf dar telefonul a scapat nevatamat.
Avand in vedere ca telefonul meu are spatele de sticla… e clar ce se intampla daca nu aveam husa, nu?
Din punctul meu de vedere, stiu ca foliile si husele sunt incomode sau enervante. Sunt pentru telefoane cam ce sunt prezervativele pentru barbati. Dar mie mi se par indispensabile.
Am pastrat acest obicei inca de la primul smartphone, nu ma apuc sa-l folosesc pana nu pun folie pe el. Primul pas. Asta pentru ca exista riscul sa-l scapi oricand, sa uiti si sa-l bagi in acelasi buzunar cu cheile sau cu vreo moneda etc. Ecranul se poate freca foarte usor si eu nu vreau zgaraieturi pe ecran.
In 2020 sunt o gramada de accesorii pentru telefoane si tablete. O gramada.
Si foliile de exemplu sunt de foarte multe tipuri si facute din foarte multe materiale. Daca ai de ales (sunt unele modele de telefoane mai vechi pentru care exista doar folii de sticla de exemplu) iti recomand ceva folii din alteva decat sticla. Daca ai doar sticla ca varianta, mai bine sticla decat nimic. Dar eu prefer foliile facute din echivalentul plasticului.
Cateva hinturi cand alegi o folie:
- ai grija sa cauti exact pentru modelul telefonului tau. Iti recomand sa te uiti in setari si sa cauti acolo numarul modelului (ex. pentru Samsung S9, modelul este SM-xxx). Asta pentru ca poti avea Huawei 8 si Huawei 8 2019. Cele doua modele vor fi usor diferite dar suficient cat sa nu ti se potriveasca folia/ husa.
- daca nu vrei sa-ti iei si husa… atunci ia-ti macar folie completa: fata, spate si laterale.
- daca-ti iei si husa, ai grija sa ceri folie mai mica un pic – pentru ca indiferent de material, este posibil ca husa sa-ti impinga un pic folia in sus si sa se dezlipeasca de-a lungul timpului.
Asa cum si folii sunt multe si pentru huse ai mai multe variante. Si nu ma refer aici la culori, transparent s.a.m.d.
Ma refer la materiale, rezistenta, cum si ce acopera, etc.
Dupa ce am incercat doua-trei variante, am decis ca preferatele mele sunt husele din silicon. Siliconul este un material bun, rezistent, versatil – se muleaza bine pe telefon si il protejeaza bine. Fiind tare si moale in acelasi timp, absoarbe bine socurile.
Fiind el insusi un material maleabil, se muleaza bine pe intregul spatiul al telefonului (adica acopera si marginea acestuia) si stai fara grija. De asemenea, neavand rigiditatea plasticului, il tii bine in mana si nu-ti scapa nici daca e mai umed.
Pentru un Samsung S9 de exemplu (ce am eu) iti recomand o husa ca asta de mai jos:
Eu de exemplu nu prea recomand husele metalice. Asta pentru ca desi arata bine (aluminiul ala vopsit cum trebuie e senzatie) sunt alunecoase. Daca il folosesti doar prin casa, atunci e ok. Daca exista riscul sa scapi insa telefonul din mana pe afara, pe ciment etc. atunci mai bine ia-ti ceva mai functional.
Daca vrei insa si ceva curiozitati pe tema asta, uite aici un articol interesant.
Tu ce recomandari ai sau ce faci ca sa ai grija de telefonul tau?
sursa imagini: rawpixel.com si magline.ro