pachet 3 carti interactive pentru copii

Carti personalizate pentru copii #p

Chiar daca n-ai copii ai fost copil. Si acum depinde si de varsta si de mediul in care ai crescut. Dar cartile au reprezentat si reprezinta in continuare cel mai rapid mod de a te imersa intr-un nou univers. Cuvintele creeaza imagini si personaje si te scufunda intr-o lume noua, interesanta. Despre beneficiile cititului sunt altii mai in masura sa vorbeasca. Dar din punctul meu de vedere, te ajuta sa-ti dezvolti vocabularul, capacitatea de exprimare si imaginatia. Si cu cat incepi mai devreme cu atat mai bine.

Imi amintesc din copilaria mea. In cazul meu pasiunea pentru carti si pentru citit le-o datorez parintilor mei. In fiecare seara, oricat de obositi erau, imi citeau macar cateva pagini. La fel si bunica, care citea mai putin (ea avea doar patru clase terminate, ca de, alea erau vremurile) dar stia sa povesteasca foarte frumos. Cred ca ea m-a si facut sa iubesc storytelling-ul si sa inteleg puterea acestuia. Ceva mai tarziu, prin clasa a doua am inceput sa citesc cursiv multumita surorii mele. Citea cu atat de multa pasiune primul volum din Old Surehand de Karl May ca am vrut si eu sa vad despre ce e vorba. Ea este mai mare cu patru ani ca mine si evident, voiam sa o imit. Asa ca m-am apucat sa citesc volumul 2, pana il termina ea pe primul. Este si prima carte pe care am citit-o cap coada si care mi-a dat aripi.

Nu sunt parinte, n-am copii, nu stiu multe despre acest subiect. Pentru ca una este sa ai copii si sa-i cresti, sa-i educi si alta sa citesti despre asta sau sa vezi un podcast. Nu se compara in niciun fel cele doua. Dar cred ca este important ca inca de mici sa le insuflam celor mici anumite idei care ii pot ajuta si-i pot ghida in viata.

Aici intervine desigur tot ceea ce numim educatie. Vorbim si de puterea exemplului – din cate stiu copii preiau ce vad „prin casa” (mimetism) dar si poate de un alt mod de a-i educa. Pentru ca din punctul meu de vedere, povestile (fie reale, fie inventate) ajuta mai mult decat sfaturile sau restrictiile. Sa fim seriosi cui ii plac regulile si „n-ai voie”? E in natura umana sa experimentam si sa fim tentati sa depasim „regulile”. Mai ales daca vorbim de copii, care sunt lipsiti de experiente si evident au o curiozitate infinita. Cred ca orice parinte stie foarte bine intrebarea „de ce”? Poate nu stie mereu raspunsurile dar intrebarea n-are cum sa lipseasca.

Ceva nou pentru copii

Ce n-am avut eu cand eram copil, era diversitate. Lipsea, pentru ca vorbim de perioada anilor 90, imediat dupa comunism si erau clasicele povesti „pentru copii” care apropo, nu prea sunt pentru copii daca stai bine sa le analizezi. De altfel, exista studii si carti pe aceste subiecte. Spre exemplu, „Scufita rosie” dar si alte carti care la noi au ajuns ca fiind „povesti pentru copii” NU erau pentru copii. Pe scurt, erau povesti, un fel de anecdote sau un fel de „stand up” care se spuneau pe la dineurile nobilimii cu scopul de a distra oaspetii.

Cu mintea de copil de atunci, n-am realizat poate anumite substraturi ale acestor povesti. Cu mintea de adult de acum, le-am realizat. Si nu le-as citi copiilor mei sau nu stiu, depinde de varsta. Ca nu prea sunt chiar friendly pentru copii.

Fie ca esti parinte, fie ca ai copii in familie carora vrei sa le faci un cadou, ei bine, am ceva pentru tine. Stiai ca exista posibilitatea de a le oferi celor dragi, mai multe carti personalizate pentru copii? Dap, ai auzit foarte bine. Din fericire, exista asa ceva.

Depinde de ce fel de carte te intereseaza sa daruiesti dar ai mai multe variante. Eu am ales sa dau un exemplu cu cartea de mai jos. Se numeste „Planeta Verde”.

captura de ecran cartea planeta verde atelierul de eroi
sursa imagine: atelieruldeeroi.com

Ca si celelalte carti oferite de Atelieruldeeroi cartea este una si jucausa, antrenanta dar si educativa. Spoiler alert, dar prin aceasta carte copilul tau poate deveni ce era Captain Planet pentru noi. Devine eroul unei povesti in care intelege cum „sa se joace frumos”, de ce importanta reciclarea si tot asa. Totul desigur adaptat varstei si explicat pe intelesul lui.

Cartea poate fi personalizata in functie de nume, de sex, de caracteristicile fizice sau de personalitate chiar. Iar copilul isi poate scrie chiar el numele devenind astfel eroul povestii. Cine nu-si doreste sa fie erou? Sa ridice mana, dar eu nu stiu pe nimeni care sa nu fie erou macar in mintea lui.

captura de ecran carte la multi ani atelierul de eroi
sursa imagine: atelieruldeeroi.com

O alegere perfecta pentru o zi de nastere, dar nu numai. Cartea de mai sus, este o poveste ce poarta numele „Lumea din dulap”. La fel ca si in cazul cartii de mai sus, cartea poate fi personalizata, incepand cu sexul copilului si pana la ce caracteristici vrei tu sa aiba personajul principal. Practic, poti sa alegi – in functie de personalitatea copilului tau – cu ce vrei sa ramana in urma acestei carti. Poate vrei sa-i atragi atentia asupra importantei generozitatii sau a recunostintei. Tu alegi ce vrei sa-i insufli, in ce directie vrei sa-l indrepti.

Orice ar fi, el primeste mai mult decat o carte din punctul meu de vedere. Pentru ca asa cum nici copii nu sunt la fel, nici aceste carti nu sunt la fel. Sunt personalizate pentru fiecare copil in parte. Mai mult decat atat, mie mi se pare ca este o amintire pe care nu are cum sa o uite vreodata.

O astfel de carte, va crea o legatura intre tine si copil pe care nicio perioada de timp nu o va putea rupe. Cine ar putea uita un astfel de cadou? Pe langa cartea in sine, vorbim de o amintire comuna, o emotie care va ramane acolo, si pentru tine si pentru copil.

Hainele, jucariile etc. se rup, emotiile, amintirile raman.


Si daca vrei sa afli mai multe, poti sa vizitezi atelieruldeeroi.com sau ii poti contacta aici: 40775399068; contact@atelieruldeeroi.com.

Evident, nu uita de pagina lor de facebook si de cea de instagram.

2 thoughts on “Carti personalizate pentru copii #p”

  1. Este poate momentul sa ne asumam responsabilitatea si sa facem o schimbare si sa oferim copiilor un univers selectiv diversificat, la care sa-si aduca contributia prin carti, filme si jocuri.
    Frumos! Exista o multime de circa si beneficii ale cititului si este important sa fim constienti de acestea inca de la varste fragede. Cartile ne ofera un acces nelimitat la lumi paralele, aventures si oportunitati ce ne fac sa ne extindem orizonturile, indiferent de varsta. Mult succes!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *