Icoane facatoare de minuni din Romania

Icoane facatoare de minuni din Romania

Nu-i nevoie sa mai precizez dar daca n-ai citit titlul atunci te anunt ca acest articol este religios. Deci daca nu esti pe aceeasi lungime de unda, mai bine treci la urmatorul. Articolul are la baza o carticica, se numeste Spovedania, Taina impacarii si a fost scrisa de Parintele Ioanichie Balan. Parintele Ioanichie este cunoscut calugar si duhovnic, apreciat pentru calitatile sale duhovnicesti. Aici am gasit si o lista cu icoane facatoare de minuni din Romania si m-am gandit ca poate este de folos cuiva.

Icoane facatoare de minuni din Romania

Icoana de la Manastirea Neamt

Parintele spune in cartea mentionata mai sus, ca la noi, in Romania, cea mai vestita icoana facatoare de minuni se afla la Manastrirea Neamt. Este vorba despre o icoana a Maicii Domnului. Aceasta este cea mai veche si mai frumoasa icoana din Romania, se mai numeste si Lidianca. Asta pentru asemanarea ei perfecta cu icoana din Lida.

Este praznuita pe data de 26.06 si o poti vedea aici, pe site-ul doxologia.ro.

Icoana de la Manastirea Bistrita

Aici este vorba despre icoana Sfintei Ana. Ca si icoana de mai sus, si aceasta a fost adusa din spatiul bizantin, in perioada lui Alexandru cel Bun.

Parintele mentioneaza si o minune la care a fost martor, cand o femeie demonizata s-a vindecat la aceasta icoana chiar in prezenta lor.

Si pe aceasta o poti vedea pe site-ul doxologia.

Pe langa cele doua mentionate mai sus, cele mai importante icoane facatoare de minuni din Romania mai sunt la: Manastirea Dintr-un Lemn, Manastirea Nicula, Manastirea Durau, la schitul Rarau. Evident ca sunt mult mai multe de atat, dar acestea sunt cele mai importante conform spuselor parintelui.

Dar totusi, ceva foarte important spus de catre parinte:

Nu depind neaparat de icoana minunile acestea, ci de credinta omului. Caci minuni, face orice icoana, daca te rogi cu caint si cu foc.

Daca ai informatii cu privire la alte icoane facatoare de minuni, atunci lasa te rog un comentariu mai jos si voi updata articolul.

Doamne ajuta!


sursa imagini: doxologia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *