Imprimante coduri de bare

Imprimante coduri de bare #p

Mergi in bucatarie si deschide frigiderul. Ia produse random – dar ambalate nu o ceapa – si vezi pe ele. Gasesti un cod de bare, da? Bun. Mergi in baie si repeta experimentul, vezi pe sampon, gel de dus, ce folosesti tu pe acolo. Ai gasit, da?

De ce am zis sa faci asta. Daca nu ti-ai dat seama, inca, cam tot ce vezi in jurul tau are sau a avut la un moment dat un cod de bare.

Si este o inventie foarte utila. Nu sunt familiarizat cu evolutia acestui element, cum a aparut. Cred insa ca s-a dezvoltat odata cu tehnologia. Pe vremuri, se foloseau clasicele etichete, ori lipite, ori cumva agatate de o sfoara.

Etichetele exista si acum dar au ceva in plus: codul de bare. Este un element foarte util, impreuna cu un scanner sau un cititor de coduri de bare. Iti voi explica imediat la ce anume este util un asemenea element si pentru tine dar mai ales pentru afacerea ta.

Personal eu visez de multi ani sa am posibilitatea sa-mi etichetez toate lucrurile din casa. Nu ma refer la mobila, ca aia stiu unde e, din cand in cand, ma mai fac atent degetele de la picioare cu care iau contact. Ma refer la diverse chestii stranse, utilizate sau nu, nici nu mai conteaza.

Visul meu e asa:

  • sa pun pe fiecare un cod de bare
  • apoi un cod de bare pe cutie
  • sa am un excel sau un app, unde sa am practic un inventar cu ce anume gasesc in ce cutie

Si nu sunt departe de asa ceva, mai e putin pana acolo dar nu asa mult.

Imprimante coduri de bare cum functioneaza?

Ma rog, titlul dat de mine este cumva generic. Pentru ca in functie de ce vrei sa faci cu ele, exista mai multe astfel de tipuri de imprimante. Uite, avem de exemplu, imprimante carduri, imprimante desktop pentru etichete si nu numai, imprimante industriale foarte utile in logistica, dar si imprimante pentru sistemul sanitar de exemplu, unde ai nevoie de acele bratari.

Toate aceste imprimante de coduri de bare au ceva in comun: te ajuta sa identifici.

Ca despre asta este vorba,

Hai sa-ti dau un exemplu, despre cum se folosesc la mine la serviciu. Lucrez la o societate in domeniul financiar, unde avem sute de mii de dosare, care la randul lor contin mai multe etichete. Pana la inventarierea lor cu aceste coduri de bare, era absolut horror. Se tineau niste evidente in exceluri, pe fiecare dosar in parte se aplica o eticheta pe care se treceau niste cifre manual, ma repet: horror!

Era de groaza sa gasesti ceva. Daca-l scoteai de acolo, trebuia sa marchezi si in fisier si pe el de unde l-ai scos, si ce ai facut cu el. Daca-l puneai inapoi, trebuia sa aplici alta eticheta. Foarte time consuming, foarte. Haos general si extrem de multa munca sa reusesti sa faci ordine pe acolo.

Codurile de bare ne-au salvat si te poate ajuta si pe tine daca in domeniul in care activezi te lovesti de aceasta problema sau esti producator, distribuitor etc.

O solutie pentru tine poate fi imprimanta de mai jos. Vorbim de o imprimanta etichete Zebra ZD220.

Este varianta perfecta pentru o imprimanta de birou (asa ceva folosim si noi). Nu ocupa mult spatiu, o conectezi USB, iar consumabilele sunt de doua tipuri:

  • role de etichete
  • cartuse, normal

Functioneaza pe baza de imprimare termica si ai nevoie de un soft care sa faca legatura intrea ea si baza ta de date. Depinde acum de ce vrei sa faci. Noi avem de exemplu in softul principal – interfata bazei de date – un o dezvoltare care face legatura intre imprimanta si sistemul nostru.

Practic, din sistem se genereaza o eticheta cu anumite informatii care se aplica pe obiectul inventariat. Astfel, ai in sistem informatia cu privire la ce reprezinta acel obiect si unde il gasesti – pentru ca poti trece desigur si numarul cutiei in care se afla.

Aplicabilitatea difera, desigur, pentru depinde de specificul business-ului tau, dar din punctul meu de vedere se poate utiliza la scara larga, cam in orice.

Pentru un business foarte mare insa, ceva pe zona de logistica, productie, distributie, se recomanda insa un alt tip de aparat, care sa faca fata unor volume uriase.

E tot o Zebra si aceasta, dar o Zebra 220Xi4, cum spuneam potrivita pentru activitati industriale, cumva asa cum ii spune si numele. Este pentru o activitate larga, pentru un producator de bauturi de exemplu, sa poti eticheta butoaie si lucruri de genul.

Cum am zis si mai sus, in functie de specificul afacerii tale, trebuie sa alegi aparatul cel mai potrivit pentru tine. Gama este variata dar trebuie sa alegi astfel incat sa nu risti sa te alegi cu ceva nepotrivit.

Tii minte ca la inceput te-am intrebat de etichetele de pe produse? Acum intreb altceva. Ai fost vreodata la vreun festival de exemplu? Unul din acelea cand te trezesti cu o bratara la mana (dar nu una simpla ci una care contine diverse informatii).

Daca am inceput cu Zebra, terminam cu Zebra si aceasta fiind o Zebra ZD510-HC. Se foloseste in sistemul sanitar, acele bratari puse la mana pacientului cu multe date dar nu numai. Cum spuneam, se poate folosi si la evenimentele din Horeca.


Dar ca sa fii sigur ca iei decizia cea buna si alegi exact produsul potrivit pentru ce ai tu nevoie, mai bine iei legatura cu cei de la IDmag, ei iti pot explica cel mai bine ce iti trebuie:

II gasesti aici:

40376449800 | comenzi@idmag.ro
Str. Siriului 36-40, București, sector 1, 014354, Romania
Smart ID Dynamics S.A.
Nr. Ord. Reg. Com.: J40/5939/10.06.2010
C.U.I. RO27043917


sursa imagini: https://idmag.ro/