poza Lacul Patat din Canada, unic in lume

Lacul Patat din Canada, unic in lume

Natura ne ofera cel putin uneori frumuseti pe care nici Photosop-ul nu ni le poate da. Pentru ca la prima vedere, ce vedem mai jos, pare sa fie un lac cu care cineva s-a distrat. O poza, un program de editare si niste culori, nu? Nu. Lacul Patat din Canada, este unic in lume si este 100% natural.

Nu exista interventie umana in acel loc. De altfel, acel loc are o lunga traditie si o importanta culturala deosebita, ce a dainuit de-a lungul veacurilor.

Lacul Patat din Canada, unic in lume

Este un loc special pentru ca este un loc cunoscut populatiilor indigene din Canada. Numele sau traditional este Kliluk. Se afla in proprietatea uneia dintre „triburile” de nativi din zona, tribul Okanagan. Acestia fac parte din ceea ce este cunoscut in Canada sub numele de First Nations. Este greu de explicat ce reprezinta aceste „Prime Natiuni” cum s-ar traduce brut. Hai sa spunem ca sunt cumva o asociatie care inglobeaza urmasii mai multor triburi indigene. Au cumva rolul de a proteja cultura si traditiile acestor populatii.

Revenind la acest Lac Patat, el era folosit ca mijloc teraupeutic. Indigenii considerau ca apele sale sunt vindecatoare. Era de asemenea si un loc cumva spiritual, din acest motiv.

Acest lac, arata asa in special in momentul cand este seceta, sezonul estival cumva, daca exista asa ceva in Canada. Asta pentru ca este un lac bogat in minerale, un lac salin si alcalin. In momentul in care apa se evapora, aceste „pete”, devin vizibile. Ele reprezinta de fapt locurile unde sunt concentrate aceste minerale.

In timpul primului razboi mondial, a fost folosit ca resursa de obtinere a mineralelor, pentru producerea de munitie.

Intre timp insa, asa cum spuneam si mai sus, este proprietate privata, in administrarea populatiei Okanagan. Exista si niste garduri de protectie a zonei respectie. Locul poate fi vizitat dar nu ai voie sa faci baie in lac sau chestii de genul.

Foarte interesant, pe suprafata lacului pot fi numarate 365 de astfel de „pete”. Iar localnicii, considera ca fiecare dintre ele iti poate aduce vindecare/ ameliorare pentru diferite afectiuni.


Il poti vizita macar electronic, aici.

Sursa imagine: flickr.com.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *