calculator alb negru

Un site bun incepe cu web hosting bun #p

De mii de ani simtim nevoia sa ne exprimam, nu? Dar fiecare o face in felul lui, ca nu stapanim toti acelasi limbaj, sa-i spunem asa. Unii se pricep la cantat, altii se exprima cu mainile – fie ca sculpteaza, picteaza sau modeleaza diverse si tot asa. Unii se exprima insa mai bine prin scris – eu consider ca e si cazul meu.

Sunt cateva motive pentru care poti sa iti deschizi un site/ blog, depinde de tine ce alegi. Daca vrei sa-ti deschizi un blog doar ca ai gasit tu pe undeva o lista cu „passive incomes” si scris si „blogging” acolo eu zic sa te mai gandesti. Nu e deloc asa usor cum pare si nici atat de „pasiv” cum lasa unii sa se inteleaga.

Ar trebui sa iti faci un site, in una dintre cele 3 situatii:

  • vinzi ceva – fizic – si vrei si online sau doar online
  • ai o firma, suntem in 2022, si normal sa ai un site de prezentare, informatii de contact etc.
  • esti freelancer si vrei un site de portofoliu, „o carte de vizita”
  • iti place mult sa scrii si vrei sa ai tu coltisorul tau de internet unde sa scrii

Oricare ar fi motivatia ta, inainte sa te apuci sa-ti deschizi un site, trebuie sa tii minte ca un site bun incepe cu web hosting bun.

Web hosting fiind…?

Baza internetului. Articolul pe care il citesti tu acum, ajunge la tine printr-un browser, livrat de pe un server. Fiecare – si site-ul si browser-ul si server-ul stiu ce au de facut cand primesc o solicitare de accesare. Adica acest click pe care l-ai dat tu de ai ajuns aici (multumesc).

Deci ca sa deschizi un site/ blog, ai nevoie de:

Si am spus ca ai nevoie de ceva potrivit dorintelor tale, pentru ca este foarte important ce vrei sa faci. Pretul unui pachet de hosting, este desigur corelat cu resursele tehnice pe care le primesti.

Adica pe scurt, daca tu vrei sa-ti deschizi un magazin online si alegi pachetul gresit, acel site NU va rula nicioadata cum trebuie. O sa mearga prost, se va incarca greu, sacadat, vei pierde multi clienti.

Pentru ca evident, un astfel de site are nevoie de mult mai multe resurse decat acest blog de exemplu.

Ca sa fac o paralela…. hai sa zicem ca ai o masina care poate cara maxim 500 de kilograme. Bun, daca tu o incarci insa cu 700-1000 de kilograme… ce crezi ca o sa se intample? Va mai merge sau va mai merge la fel de bine ca la 500 de kg? Cu siguranta nu.

Uite, daca ne uitam pe planurile acestea de hosting, cuiva care vrea un blog, i-as recomanda pachetul Entry. Pentru simplul motiv ca ofera tot ce ai nevoie pentru un blog. Diferenta dintre el si primul pachet, de ce am zis de acesta este data de mentiunea: „Certificat SSL autoSSL”.

De ce vrei acest SSL, pentru ca iti asigura o criptare a conexiunii in plus. Acest „https”, la care google si toate browserele tin foarte mult si care este foarte util si pentru tine si pentru cititorii tai.


Cum am zis mai sus, un site bun, un proiect de succes incepe cu o solutie de web hosting de succes si adecvata nevoilor tale. Inainte de orice SEO, promovare, reclame etc. ai tu in minte, trebuie sa tii cont ca site-ul tau trebuie sa fie impecabil din punct de vedere tehnic. Sa se incarce rapid, sa afiseze toate elementele imediat, sa fie adaptabil – sa se vada ok si pe laptop si pe telefon etc.

Desigur, nu toate aceste elemente enumerate de mine tin de hosting sunt multe altele implicate.

Ce mai conteaza foarte mult din experienta mea de aproape 7 ani de blogging la un plan de hosting ar mai fi:

  • protectie – impotriva diverselor atacuri constante
  • back-up – s-a intamplat acum cativa ani sa pice o intreaga retea de bloguri din Romania si s-au pierdut cumva pe veci ca nu aveau back-up.

Am patit-o si eu pe la inceputuri, am pierdut niste articole si niste ore de munca. Nu aveam back-up – nici eu, nici hosting-ul unde eram atunci si nu s-a mai putut face nimic. A fost o lectie amara dar am invatat ceva.


Despre ce sa „nu faci” ca blogger ca sa nu ai neplaceri insa, discutam pe data viitoare. Daca insa te-ai decis sa faci pasul cel mare si sa intri in lumea online-ului, cu mai multe detalii te ajuta ei:

Telefon: 0374.18.78.99 (intre orele 09.00 si 18.00) Fax:021.209.53.25 Email: oferte@gazduire.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *