Am citit recent un grafic despre ce se produce prin lume si cine sunt cei mai mari producatori. Evident, China si S.U.A au luat partea leului la acest capitol. Spre surprinderea multora insa probabil – chiar si a mea, se afla si Romania pe aceasta lista. Se produc diverse, mobilier de lux, haine, comert, constructii etc.
Insa orice ai produce si orice ai vinde – indiferent ca vinzi in tara sau in afara – mai ai nevoie de ceva. Si anume, de utilaje de ambalat. Nu de alta dar nu cumva tu sa trimiti o canapea undeva si din cauza transportului, clientul sa primeasca o canapea „mai extensibila” decat era design-ul. Utilajele de ambalat reprezinta baza oricarei companii care produc in cantitate mare diverse produse.
In prezent exista mai multe categorii mari de utilaje de ambalare, hai sa vedem cateva dintre ele.
Utilaje de infoliere
Sunt de diverse dimensiuni si diverse modele, desigur, caracteristicile difera si in functie de ce ai tu nevoie. Sunt si linii complete de ambalare in acest mod, prin infoliere. Practic, imagineaza-ti ca ai de transportat nu stiu, un palet de saci de ciment. Acesta se poate aseza pe un astfel de utilaj, in functie de instructiunile primite, utilajul preia paletul, il transporta pe o masa rotativa si il „mumifica” cu folie. Astfel incat, zdruncinaturile inevitabile din timpul transportului nu va altera produsele, acestea fiind fixate.
Aceasta tehnica poate fi folosita pentru ambalarea unei game largi de produse, de la paleti cu marfa la cutii individuale. Avantajele ambalajului prin infoliere includ protectia impotriva umezelii, prafului si murdariei. De asemenea previne si deteriorarea sau pierderea produselor in timpul transportului. De asemenea, ambalajul prin infoliere poate fi mai eficient din punct de vedere al costurilor decat alte metode de ambalare, cum ar fi cutiile sau containerele.
Utilaje de legare
Utilajele de legat sunt dispozitive mecanice utilizate pentru a fixa si a sigila ambalaje, cum ar fi cutii, pachete sau paleti, prin aplicarea de benzi sau sfori. Se pot utiliza pentru o gama larga de industrii. Mie imi plac coletele prinse cu banda PP (acea banda de plastic mai dur). Nu de alta dar este foarte satisfacator sa tai banda aia cu un cutter, scoate un sunet foarte placut.
Sunt mai multe tipuri de astfel de utilaje, pot fi utilaje care folosesc sfoara sau banda de plastic/ hartie si de asemenea pot fi industriale sau manuale. Pentru produse mici/ productie mica, te ajuta un pistol de legat, pentru stiu eu, mobila sau altele, evident, ai nevoie de un utilaj.
Utilaje de lipire si sigilare cutii din carton
O alta categorie importanta pentru orice producator as zice eu, este reprezentata de utilajele pentru ambalaje de carton. Evident si aici vorbim de o gama mai larga de utilaje. Pot fi simple utilaje semi automate, de sigilat dar pot fi si utilaje complexe. Adica, utilaje care iti pot lua cutia de carton pliata, aparatul o formeaza, ii lipeste fundul. Ulterior, poate inainta pe linia de asamblare, se umple si se sigileaza si partea de sus.
Rezulta astfel un produs ambalat complet, care poate fi expediat in siguranta.
Sunt multe solutii pentru ambalare, depinde de ce nevoie ai. De aceea cel mai bine este sa margi direct la sursa online@kangoopack.ro sau telefon 40 735 730 227. Sau direct pe Facebook.