2000 The Cell – cat de praf poate fi J. Lo ca actrita?

Catherine este un psihoterapeut ce foloseste tehnici revolutionare. Printr-un procedeu tehnic deosebit, ea trateaza bolnavii din interior, intra in mintea lor si astfel intelege ce se intampla.

Peter Novak, este un fost procuror ce incearca sa prinda un criminal in serie. Acesta vaneaza tinere femei si le ucide, din motive stiute doar de el. Ultima victima este rapita si tinuta intr-un loc separat inainte de a fi ucisa, conform ritualului.

FBI-ul il prinde, dar se afla intr-o situatie ciudata. Sunt cam 40 de ore, maxim pana fata moare si nimeni nu stie unde este. Criminalul este schizofrenic si acum se afla intr-un fel de coma. Singura sansa a tinerei rapite este Catherine si metodele ei.

Ea intra in mintea schizofrenicului si incearca sa-si dea seama ce este in neregula cu el si unde este inchisa fata. Lumea lui este insa o lume extrem de complexa si de salbatica, nu este pentru toata lumea.

Niciodata n-am avut o parere buna despre Jennifer Lopez in calitate de actrita. Este una dintre cantaretele mele preferate, imi place cum arata dar actoria nu este pentru ea. Imi mentin parerea din pacate, nici filmul asta nu m-a convins. Joaca corect as putea spune, pare ca isi face treaba dar este mediocra. Nu simti feeling-ul la ea, e pur si simplu un job si atat. De asta mi se pare ca este o cantareata buna si o actrita varza.

Filmul merita insa. Desi povestea nu e asa iesita din comun si scenariul pare ca scartaie pe ici pe colo, este un film foarte inventiv. Se creeaza niste imagini extrem de vivide, iar cine s-a ocupat de decoruri si costume ar merita un Oscar, fara misto. Sunt o gramada de chestii fresh si interesante in filmul asta, care iti pot extinde imaginatia.

N-as vrea sa fiu spoiler dar n-o sa ma pot abtine. Ati vazut vreodata un cal viu, care sta in picioare si de deasupra lui cade o chestie cu lame ce il sectioneaza in 15 bucati? Iar acele bucati sunt prinse intre bucati de sticla si vezi organele cum pulseaza? Ti-ai fi imaginat asa ceva? Eu nu, din pacate.

Asa ca fie ca mi-a placut actiunea, fie ca nu, am vazut filmul macar pentru chestiile astea, este o comoara din acest punct de vedere. Este un soi de stirile de la ora 5 dar varianta artistica. Vezi aici chestii la care nu te gandeai, de la costume la diverse scene.

Practic cosmarurile tale sunt puse pe pelicula intr-un mod ce nu-l credeai posibil. Costumele sunt absolut geniale, asa grime, foarte frumos. Elemente ale grotescului si horror se amesteca random, ca si cum ai trai un adevarat cosmar. Par fara sens dar subliniaza povestea intr-un mod interesant.

Pentru fanii horror, este un film pe care il recomand cu drag.

Trailer aici.

sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *