colaj imagini sosete

Sosete de barbati pentru orice ocazie #p

Indiferent de sex dar si indiferent de cat de „fashion” sau nu esti, in arsenalul vestimentar al fiecaruia, exista sosete. Mai lungi, mai scurte, albe/ negre sau cu diverse modele, mai groase, mai subtiri, exista si sunt necesare.

Cand au aparut exact sosetele in viata omului de zi cu zi, nu prea se stie exact. Nici unde dispar sosetele din masina de spalat. Dar cea mai veche pereche de sosete descoperita pana acum, dateaza de prin anii 250-420 d.HR si a fost descoperita in Egipt. Arata ciudat pentru standardele noastre, pentru ca erau practic un soi de „burlan” cu doua terminatii in care se inghesuiau cele 5 degete de la picioare. La prima vedere, pare ca ceva facut pentru camile sau alte animale cu copita impartita in doua.

Paradoxal, desi in ziua de azi nu prea esti bine vazut daca porti soseste cu sandale, romanii de exemplu faceau asta. Nu se stie exact care e motivul pentru care au fost inventate sosetele si cum aratau peste tot prin lume. Sunt diverse variante.

Este destul de clar insa ca aveau un dublu rol de protectie. De exemplu sa-ti tina de cald dar si sa te protejeze impotriva spinilor, maracinilor etc. Asta daca erai taran si lucrai pamantul. Ca mai tarziu, au devenit si un soi de „statement”. Nu toata lumea si-ar fi permis o pereche de sosete de matase – daca ma intrebi pe mine, nici azi nu cred ca sunt pentru toata lumea. Si astfel de soseste spunea ceva despre detinator, despre statutul lui social.

In ziua de astazi, din fericire, sosetele sunt accesibile si necesare tuturor. Evident, sunt folosite si in scopuri diferite si evident, sunt si facute din materiale diferite. Bumbacul, elastanul, poliamida, sunt doar cateva dintre materialele care sunt folosite pentru fabricarea sosetelor.

Pe langa marime si lungime – ca de, la pantaloni scurti, nu porti sosete pana la genunchi, sosetele mai pot diferi si altfel. Si hai sa-ti dau un exemplu.

sosete medicinale albe

Sosetele din imagine par „normale”, nu-i asa? Ei bine sunt si nu sunt. Spre deosebire de sosetele „normale”, au ceva special. Acestea sunt sosete medicinale. Daca ai sau ai avut vreodata probleme cu umflatul picioarelor atunci stii despre ce vorbesc. Nu vrei si nici nu poti sa porti niste sosete care sa-ti opreasca circulatia pe gamba. Daca la finalul zilei iti ramane urma elasticului aluia pe picior, vezi ca s-ar putea ca ce porti, sa nu prea fie bune pentru tine.

Ca atare, aceste sosete sunt 100% din bumbac si nu au acea banda elastica sus. Astfel le poti purta linistit, fara a simti niciun fel de disconfort. Bumbacul de asemenea, ajuta piciorul sa respire, la propriu si la figurat.

Ti-am spus mai sus ca exista diverse materiale din care se fac sosetele, inclusiv materiale reciclate in unele cazuri. Dar stiai ca exista sosete facute din vascoza de bambus? Da, am scris bine, bambus.

Şosete din vâscoză de bambus

Acestea sunt facute majoritar din bambus, cu un pic de poliamida si elastan. Sunt absolut perfecte pentru zilele calduroase de vara. Asta pentru ca bambusul absoarbe foarte bine transpiratia – chiar daca sunt subtiri. De asemenea, au varfurile si calcaiele intarite, ca sa reduca frecarea si sa nu ai neplaceri. Cel putin pentru vara, par alegerea perfecta si nu-ti face griji ai si alte culori la dispozitie.

Şosete NEPERECHI din

Mai stii la inceput ca vorbeam si de fashion? Ei bine, eu sunt un tip mai conservator. Dar sosetele pot fi desigur si amuzante. Cele de mai sus de exemplu (sunt si alte modele) sunt sosete nepereche. La prima vedere, pare ca te-ai incaltat gresit (ceea ce am patit, fie vorba intre noi). Dar daca vrei ceva fun, amuzant, go for it.


Gasesti desigur mult mai multe variante, colorate, cu modele, fara, cum vrei tu. Vezi pe link-urile de mai sus, aici ciserom@ciserom.ro sau la telefon: 40 758 064386.


sursa imagini: https://www.shop.ciserom.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *